CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Hundfråga


2008-01-08 | 15:48:17


Jag har den senaste tiden varit lite valpsjuk... men jag ska inte skaffa
en valp nu eller så. Men jag är lite sugen det måste jag ju säga.  :o))
Mina tankar är ju att jag eventuellt kommer göra det när Rudolph hunnit
bli några år. Och då en chihuahuakille till... men det är ju vad jag känner
just nu.

Men jag har en fråga till er som har två hundar eller fler som ni gärna får
svara på:

  När skaffade ni den andra hunden och varför? Berätta gärna!  :o))

Andra med en hund som har tankar på att skaffa en andra hund är också
välkomna att skriva era tankar och funderingar... skulle vara roligt att höra
hur ni tänker eller planerar.  :o))

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Evelina

Jag har haft 2 valpar på ett års tid och det är jobbigt. Dumle skaffade vi sommaren 2006 då vi någon månad innan mist vår ena hund (hade då kvar kajsa som var 13år). Vi visste dock att Kajsa inte skulle finnas kvar länge till då hon hade cancer och var trots allt gammal. Hösten hade vi tittat runt efter ev en vuxen hund som skulle bli min,men vi hittade ingen passande, utan i december köpte vi Devil (som valp då). Ca 2 veckor senare var vi tvugna att låta Kajsa somna in, då cancern tog över så hon hade ont (vilket hon inte haft innan). Då var vi väldigt glada över att vi hittat Devil så Dumle slapp bli ensam.

Men skulle aldirg rekomendera till någon att skaffa 2 valpar undet ett års tid,det är jobbigt och krävande men som tur var va ju hela familjen med och hjälpte till. Vi hade aldrig köpt dom så tätt ifall det inte varit så att våra ädre hundar gick på övertid och vi inte trivs att vara utan hundar.
Nu är jag glad över att vi köpt dom båda,men det var tufft =)
Vi har dock i tankarna att om några år skaffa en tik då vi har just 2 hanar =) Men vi får se vad det blir med det =)

2008-01-08 @ 15:54:19
URL: http://www.nogg.se/littleblue
Postat av: Jenkan

Åh, vill med ha en skrutt till!!
Men jag får vänta, Leia är ju ett litet "problembarn" så vi väntar tills hon blivit mer stabil och mognat. Och lugnat sig lite.. om nu en dvärgpinscher kan göra det!?!?

2008-01-08 @ 15:57:59
URL: http://www.jenkan.se
Postat av: mana andromeda

jag skaffade min andra valp när den första bara var fem månader. det var mycket pga att den första valpen är sjukligt rädd för det mesta och jag och min dåvarande pojkvän visste att han skulle må bra av att ha en kompis hos sig.
det är underbart att ha två hundar men inte lika underbart att ha två valpar samtidigt att uppfostra :P haha.

2008-01-08 @ 16:06:03
URL: http://enhaxastankar.blogg.se
Postat av: Marielle

Jag vill jättegärna ha en till chihuahua, dels för att jag tycker dom är så himla mysiga och sen för att Armani ska få en lekkompis, plus att jag tycker det är bra att dom får sällskap om dom är själva hemma, dock är min valp bara 5 månader så en till hund får vänta tills han har blivit några år :)

2008-01-08 @ 16:17:38
URL: http://m4rielle.webblogg.se
Postat av: Ewa

JO jag har två hundar.. har en gång i tiden haft tre.. min mor har den 3:e nu. Jag skaffade den 2:a när den första var runt 4år tror jag.. och det har gått bra.. men en sak man ska tänka på är att man ofta tänker "jag har ju redan en så en till blir ju inte mer jobb"
struntprat!! har man två hundar är det minst sagt mer jobb än att ha en. det är min åsikt. sen är det ju alltid roligt att se skilldnaden.. det är ju individer trots att de är samma ras. har man dubbelt så mycket tid över så visst då är det superkul met två!

supersnygg blogg måste jag säga mvh /Ewa

2008-01-08 @ 16:20:40
URL: http://millimolli.blogg.se
Postat av: pudelflicka

Jag har jo 4 pudlar. Det är två mammor med sina döttrar. Det fungerar väldigt bra men det är inte roligt att gå på promenad i sådant väder vi har just nå.
Det är väldigt gulligt och mysigt att ha mor och dotter. Två hanar kan faktisk bli jobbigt ! Då är det ofta bättre att ha en flicka och en pojke.
Kram Hedvig

2008-01-08 @ 16:43:44
URL: http://www.pudlarpelargoner.blogspot.com/
Postat av: Eva

Svar till Pudelflicka:
I mitt fall om det blir en vovve till, så får det bli en kille. Men det är ju inte förrän Rudolph är några år isåfall. Men jag vill inte ha några bebisar.. och kastrera Rudolph skulle jag aldrig göra om det inte var för hans egen skull att han mår dåligt av att tikar löper osv.
/Eva

2008-01-08 @ 16:47:29
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Liane

Jag har bara en hund för tillfället men jag vill skaffa en till eftersom våran goa kille är 11 nu i slutet på januari, har ledatros i bakbenen så min önskan är att skaffa en till innan. Jag är
rädd för tomrummet som han kommer att lämna efter sig och jag är uppvuxen med hundar sen barnsben, kan inte vara utan någon som möter mig i dörren, som alltid är ett steg bakom mig som en svans.

2008-01-08 @ 17:06:51
URL: http://liane.tradgardsblogg.se
Postat av: Jen

Vi skaffade hund nr 2 när Anton var runt 1½ år. Det var det bästa vi kunde göra. Anton hade ett sånt stor behov att få leka och han valde bara chinstorlekar. Var de större visade han inget intresse för att leka alls. Dem har verkligen varandra och reser man så vet man att de har verkligen varandra. Våra bråkar knappt, de är verkligen bästa vänner.
Så jag har bara bra saker att säga :)

2008-01-08 @ 17:17:35
URL: http://jenfager.blogg.se
Postat av: Eva

Svar till Liane:
Jag förstår dej... jag kan tänka så redan nu. Och då är Rudolph bara ett år, men jag är livrädd för den dagen.
/Eva

2008-01-08 @ 17:28:02
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Eva

Svar till Jen:
Jag måste fråga... är det två killar du har?
/Eva

2008-01-08 @ 17:28:45
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Julia

Vi köpte vovve i familjen sommaren 2005, hon kom hem till oss 20 augusti. Det var familjens första hund och hon växte upp till en mycket trevlig vovve på många sätt, utom ett, det viktigaste. Hon har aggressionsproblem. Detta låter ju väldigt hårt, men egentligen är det inte så farligt. Hon är itne elak eller något, hon har bara nåt litet fel i hjärnan. Hundexperter har sagt att det ligger djupt rotat och inte är vårat fel. Det som är är att hon försvarar saker, de löjligaste saker, som papper, pennor och sånt hon får tag i. Då är det morr och bit som gäller om man kommer för nära. Problemen hon har gäller bara inomhus, ute är hon den goaste hunden som finns, verkligen. Så, andledningen att ny vovve kom till familjen var att jag kände, som 15 åring att Tinna var för mycket för mig. Hennes försvarande och morrande skedde flera gånger/vecka och jag var helt enkelt rädd för henne i situationer där hon ev. kunde känna sig trängd eller hotad och då morra och ev. hugga. Så för mig, som ung, som hade drömt om en hund i hela mitt liv var itne riktigt detta drömmen. Så, i början på december förra året hämtade jag min alldeles egna lilla valp. Problemet med Tinna har vi löst på bästa sätt, hon bor för det mesta hos mammas kille som har varit hundmänniska hur länge som helst och är jätteduktig. Där bor hon tillsammans med hans tik på 9 år. Hon är hemma hos oss kvällar varej vecka och ibland hela helger och jag tränar fortfarande agility med henne. (andledningen att jag berättar det är att folk brukar bli så fördomsfulla av min historia att jag vill berätta hela den). Så ny vovve kom till familjen när gammal vovve var 2,5 år, dock bor de ju inte tillsammans, men hade det varit så att Tinna klarat av det ser jag 2-3 år som en alldeles utmärkt ålder på första hund för att kunna skaffa hund nr.2. Lillvalpen spenderar ju annars mycket til med mammas killes gamla tik på 9 år, som fungerar som en "extramamma" till honom. Ursäkta för ett långt inlägg, men det kanske ger dig något iaf.! ;)

2008-01-08 @ 19:22:53
URL: http://precissomjulia.blogg.se
Postat av: misia

jag "skaffade hund" idag, fast inte på det sättet ;) min hund födde 5 st småsmåsmå dvärgpinchervalpar, så nu ska vi behålla en av dem. det är mest för att en tik helst ska föda en gång (mindre risk till cancer osv) men sen ville vi ha sällskap till tigra.

2008-01-08 @ 20:33:04
URL: http://misia.blogg.se
Postat av: Eva

Svar till Misia:
Har din hund fått valpar idag??
Stort GRATTIS isåfall, gud så gulligt! :o))
/Eva

2008-01-08 @ 20:35:06
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Thea

Jag är juh bara 13 år (men älskar din blogg (A) )Och min dröm va som för många andra barn att skaffa en alldeles egen hund. Och eftersom vi redan hade en
hund så sa mina förläldrar att "du får spara pengar och köpa en ".
Självklart att jag gjorde det!! Efter 6 års godislöfte så hade min sköthästs ägare fått små shih tzu /dansk-svenskgårdshunds valpar och min mamma ville komma och kolla, självklart blev hon kär och tyckte direkt att jag skulle köpa en av tikarna,det var aldrig tänkt igenom riktigt och så men det gick veckor och jag fick ta hem min valp. Då var våran "gammla" hund 6 år och inte så där jätte pigg. Men dom blev kompisar , bästa kompisar och dom busade men man såg att våran "gammla" hund va lite trött på henne och så.

För ca 6 månader sen så skulle jag ta sista valp sprutan på min valp Doris =) och vi tänkte att "vi kanske ska kolla igenom henne för att kolla så att hon inte är sjuk." och vetrinären tog blodprov och så var det bara väntan kvar, efter en månad ungefär hade det visat sig att hon hade gift-struma. (köld-körteln producerar för mkt av någonting så man blir trött) hon fick medicin och blev en helt annan hund! Verkligen!! Sen på återbesöket så hade jag hittat knölar i hennes juver så vi kollade dom samtidigt i en biopsi. Det visade sig att det var elakartad cancer, vi vet inte hur länge hon kommer att leva ( vi valde att inte operera då det kan bli fel och vi tkr att hon har fått lida sina sista dagar) men nu vet vi inte när hon (mynta) dör. och jag är rädd för att doris ska bli ensammen , för även om jag tränar mkt med henne så kan jag juh inte va hemma med henne på dagarna så jag kan juh aldrig ersätta en hund som sover bredvid. så nu vet vi inte hur vi ska göra. Jag vill juh ha en ny valp men då kan det juh bli konstigt så att mynta inte kanske känner sig lika älskad dom sista dagarna/månaderna/åren. Nu låter det som om jag tkr synd om mig själv och det va inte meningen att skriva så långt men vi vill GÄRNA ha hjälp och förslag av andra. =)

2008-01-08 @ 22:37:42
Postat av: Jennyh

Jag har min Summer som är 2½ år nu, & känner att vid det här laget är hon mogen för att få en kompis här hemma. Självklart vill JAG ha en till men det är mycket för hennes skull också, jag kan ju aldrig ersätta en "riktig hundkompis".

En fråga till dig med, var har du Rudolph när du jobbar om dagarna? Om du nu gör det, har inte läst något om vad du sysslar med. :-)

2008-01-08 @ 23:03:02
URL: http://missjennyh.blogg.se
Postat av: madde

hejsan!
ja skaffa min andra hund när min första hund e va 8år...vaffö d blev SÅ sent vet ja ej...men e positivt på ett sätt om ena hunden e några år äldre då den hjälper te o uppfostrar den lilla nya vovven.
=)

men d funkar juh oavsett ålderskillnad.

2008-01-09 @ 01:31:55
URL: http://www.muffinsmadde.blogg.se
Postat av: Maria Vuitton

Jag skaffade båda mina samtidigt, det är skönt att ha 2 för då vet man att när man lämnar hundarna hemma så känner de sig aldrig ensamma.

2008-01-09 @ 08:17:09
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se
Postat av: Daniela

Jag köpte ju först min chihuahua pojke Spike, och eftersom jag inte tycker att något djur skall vara ensamt så var det helt klart att han nångång skule få en kompis. Kollade lite och fick reda på att den första hunden helst skall ha fyllt 2år innan man tar in en annan medlem i familjen. Så jag väntade, och hittade en underbar kennel i Torslanda som jag fick tinga en valp hos, lilla Mandos. Så glad att dom har varandra och att jag har dom.
Man behöver inte oroa sig lika mycket om man skall iväg nånstans då dom alltid är me varann och dom har alltid nån att busa/leka med om matte inte har tid.

Kram!

2008-01-09 @ 11:45:16
URL: http://neliz.se
Postat av: Eva

Svar till Jennyh:
Rudolph är alltid med mej på dagarna och är aldrig ensam, bara om jag ska göra sånt där en hund inte får följa med tex. mataffären. Sen kan jag lämna honom någon timma ialla fall för att han ska kunna klara av att vara ensam ifall något händer och så där. Och det går kanon, Rudolph ligger och sover om jag är borta en timma eller två. :o)
/Eva

2008-01-09 @ 11:50:38
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Eva

Svar till Thea:
Jag är ledsen för er skull, tråkigt att höra om er hund som är så sjuk. :o(
Hoppas hunden får det så bra som möjligt den sista tiden.
/Eva

2008-01-09 @ 11:56:19
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Jennie

Halloj! Jag går i samma tankar.. en hund till? Jag är sugen nu, min tik är snart sju år så det skulle nog funka.. kanske.. mycket jobb.. men det är ju det jag vill! Jag har beslutsångest!!!
Jag tycker du är klok om du väntar lite med din nästa särskilt med tanke på att det är ännu en hanhund du har tänkt dig. Men med tanke på vilken ras du har så kanske det är bäst att du ställer dig på kö nu ;) har hört att det är kö och lång väntetid på en chihuahua!

2008-01-09 @ 19:53:32
URL: http://myntasworld.blogg.se
Postat av: Eva

Svar till Jennie:
De flesta som jag pratade med när jag köpte Rudolph, hade inga kösystem. Dom valde helt enkelt ut personer dom tyckte passade för sina valpar. Men det finns säkert dom som har kösystem också, även om jag inte pratade med någon då...
Jag kommer prata med Rudolph's uppfödare den dagen det är dags. :o)

Fundera du ett tag till om du har beslutsångest, det är ju ändå ett stort ansvar man ska ta. :o)
/Eva

2008-01-09 @ 20:00:42
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Julia

Vi har en hund på 8, snart 9 år. Men i somras bestämde vi oss för att köpa ytterligare en hund. Jag har i flera års tid velat ha en till hund, eftersom jag tycker att den andra börjar bli lite gammal och tråkig (men självklart älskar jag henne över allt annat, och glömmer inte bort henne för det) det krävdes dock mååånga år för att övertala mamma och pappa, men till slut så gick det. Allt har fungerat jättebra, vår äldre hund var först lite skeptisk och undrade vad det var för en liten sak vi hade med oss hem. Men det tog några veckor, sen var hon helt accepterad, och nu är dom oskiljbara. Man ser hur mycket dom tycker om varandra, och hur mycket glädje dom har av varandra. Man får även mindre dåligt samvete när man lämnar dom hemma, för man vet att dom har sällskap av varandra. Den äldre hunden, har blivit som ny, aldrig har hon varit så pigg och glad som nu, och dom kan leka i timmar. En till positiv sak, är att den äldre hunden kan hjälpa till och "uppfostra" den yngre lite. Så jag tycker absolut du ska skaffa en till hund, men vänta gärna några år, så blir det nog extra bra ;)Två valpar blir ju alldeles för mycket, inte för att Rudolph kanske är valp längre, men han är ju fortfarande unghund. Ha det bra!

2008-01-10 @ 12:31:55
Postat av: Eva

Svar till Julia:
Vad roligt att höra din berättelse! :o)
Jo det är ungefär så jag tänker att jag ska vänta, minst till Rudolph har blivit tre år men kanske ännu längre. (Han är ett år nu.)
Men sen vem man aldrig hur det ser ut om några år och så där, så vi får se. :o)
/Eva

2008-01-10 @ 18:07:48
URL: http://blixman.blogg.se
Postat av: Katarina

Jag fick hem hund nummer 2 för ett par dagar sedan och har en hund sedan tidigare som är 8 år.
Det är en väldigt fin balans mellan dem pga ålderskillnaden, de båda lär sig nya saker av varann.

2008-01-11 @ 02:45:07
URL: http://katarinamalinen.webs.com
Postat av: Sara

Vi har två hundar nu, och en tredje på G. Den andra kom när våran första hund var 6 år, för att jag ville ha en hund som var lite mer min. Det funkade jättebra, men gamlingen var lite tveksam till att hon skulle bo med honom :)

2008-07-22 @ 16:43:36
URL: http://tollartok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory