CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Royal Canin - Hills


2008-05-19 | 14:39:36
Jag tänkte skriva lite om hundfoder.... igen.  ;o)

Som dom flesta redan vet så har ju Rudolph varit sjuk och ätit i/d burkmat en
tid nu... för dej som inte känner till och vill veta så finns det att läsa bla. här
och här.

Just nu äter Rudolph i/d burkmat som jag lägger i några kulor i/d torrfoder i,
vi började med detta igår och det går bra hittills. Men sedan är ju tanken att
Rudolph ska återgå till vanligt foder igen. Och då undrar jag lite om jag ska
byta bort det vanliga Hills fodret för små hundar till ev. Chihuahuafodret från
Royal Canin. men jag har ingen erfarenhet alls av Royal Canin's foder. Så jag
tänkte höra med framför allt dom som har en chihuahua om ni har erfarenhet
av detta chihuahuafoder?

Sedan vill jag självklart höra vad andra hundägare säger om dessa foder,
alltså Hills och Royal Canin.

Jag var nere i djurbutiken idag och köpte detta chihuahuafoder, och det är
ju speciellt framtaget till chihuahua och när hon berättade och läste om det
så lät det bra... men jag vill gärna höra andra som har använt det.  :o)

Sen kan jag också tillägga att vi ska inte börja med det än på ett tag, men om
någon/några vecka eller så kanske.

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Mia

Jag har Royal Canin till mina småttingar. Fast de har inte samma sort. Till Douglas har jag light-versionen, eftersom han är kastrerad och förlorad då en del av ämnesomsättningen. Till Alfons har jag adult-versionen för minihund. Jag har bara positivt att säga om RC. Har provat annat foder med gick tillbaka till RC. Ha en skön dag!

// Mia

2008-05-19 @ 15:00:52
URL: http://ordochbild.blogg.se/
Postat av: Daniela

Jag använder Hills för småhundar. (chicken, adult) och det har funkat jätte bra till mina små gossar. Dock har spike problem med analsäckarna och det kanske beror på fodret? Dock vet jag att blötfoder är värre för hans mage.Och ja, jag har även testat detta framtagna chihuahua foder. Men killarna ratade det, föll inte dem i smaken :P

2008-05-19 @ 15:14:13
URL: http://neliz.se
Postat av: AKP

Royal har jättebra info på sin hemsida om fodren.

Att köpa fodret som är just för "din hundras" är bara "onödigt" tycker jag. Fodret är gjort endast för att locka köpare. Royal Adult Mini funkar minst lika bra och är säkerligen lite billigare =)

Jag har kört Royal hela tiden och är jättenöjd med de =)

Men, det är ju egentligen till att testa sig fram och skulle du tex märka att han bajsar jättemycke så betyder ju de att han inte tar upp fodret som han bör. En sak som jag däremot tycker är viktig är att inte byta foder fram och tillbaka (självklart förstår jag att du gör det nu eftersom han varit sjuk!!" men annars om man hittar ett foder som passar, så ska man helst hålla sig till det :)

Lycka till!

2008-05-19 @ 15:29:31
URL: http://akp.blogg.se/
Postat av: saija

Osså några råd till en butiksanställd inom Djurmagazinet.Jag har i stort sett enbart positiva erfarenheter ang RC, både för egen del (mina vovvar (Papillons) äter Beauty) och även det jag hört från kunder.Hills är ju också ett bra foder, men jag skulle prova RC om jag var du. Ta det bara försiktigt, det ska man ju alltid göra då man går över på ett annat foder.Hör gärna av dig om du har funderingar. Jag kan inte allt (trots många många RC utbildningar) men jag har ju iaf lite erfarenhet, spec från kunder.Kram Saija

2008-05-19 @ 15:30:46
URL: http://www.saijamerio.se
Postat av: Eva

Svar till AKP:

Jag har aldrig provat annat foder än Hills mini innan. Rudolph har alltid gillat Hills innan... men efter att han blev sjuk även en andra gång så vet jag inte om jag vill gå tillbaka till Hills faktiskt.Jag vet ju inte hur Royal's foder ser ut eller så, men chihuahuafodret är ju väldigt små "kulor". Och jag vet inte om jag köper det att det skulle vara typ samma foder och bara framtaget för att locka köpare? Priset struntar jag i, det vikigaste för mej och Rudolph är att han mår bra. :o)

/Eva

2008-05-19 @ 15:41:57
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Eva

Svar till Saija:

hehe

Jag lovar att jag är försiktig, det är mitt andra namn. ;o))

Nä jag skojar, men det är en själklarhet för mej att göra en långsam och mjuk övergång. Jag är nog mer försiktig än dom flesta tror jag när det gäller vissa saker.

/Eva

2008-05-19 @ 15:45:57
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Tess Lounge | www.tesslounge.se

Nu är ju inte mina katter hundar men jag använder Royal Canin till dom. Jag tänkte bara dela med mig av den erfarenheten jag har av detta märket.Mina katter har ätit Bilancs och något mer kommer inte ihåg vad det heter. Men dom har gillat Royal Canin bäst och deras päls, andedräkt, avföring var inte så bra med dom andra två märkena.Royal Canin är det bästa fodermärket man kan ge till sina djur enligt mig.

2008-05-19 @ 15:59:24
URL: http://tesslounge.se
Postat av: Anna Och Göte

Hej Eva!Vi använder bara Royal Canin hundfoder till Göte. Då är det av märket pudlar. Jag är jätte nöjd med fodret. Har märkt att hans päls har bla blivit mer lättskött och mjuk samt att han fått mer lyster i den. Han verkar må bra av detta foder och eftersom det även finns i 3 olika storlekar på påsen så passar det perfekt. Den minsta påsen räcker ca 3 månader.Lycka till!

2008-05-19 @ 16:09:57
URL: http://lilltrollet34.blogg.se/
Postat av: Anne-Lene

Hej Eva

Saphira äter eukanuba small och det tycker jag fungera bra. Att jag köper det till henne beror på att faniljen där hon blev född använder det till sina hunder så hon var van med det då jag hon kom till mig. Till min förre hund som inte var en chihuahua använde jag Hills och tyckte att min hund mådde bra av det.

2008-05-19 @ 16:21:52
URL: http://tammela.blogg.se/
Postat av: Noomi

Hej!Jag har nyligen gjort ett skolarbete där jag granskade rasfoder, skillnaden på rasfoder och "vanligt" foder är att på rasfodret får du en bild på din ras på säcken. Innehållet är mer eller mindre desamma, har för mig att det var Eukanoba (annars var det Royal Canin) som hade enda skillnaden att Chihuahuafodret hade 1% mer torkad kyckling i sig än vad deras minifoder hade.Även min hundlärare (läser djurvård på gymn. och läser kursen "Hundar") talar emot rasfoder.Föresten är Rudolph en mycket söt och fin vovve och du är en mycket söt och otroligt duktig fotograf!Kramar Noomi!

2008-05-19 @ 16:47:36
URL: http://imoon.blogg.se/
Postat av: Linnea

min lilla toy/dvärgpudel äter royal canin puderfoder, jättebra!Måste bara säga att du tar underbara bilder! Jag beundrar dig.

2008-05-19 @ 17:17:41
Postat av: sofia

Hej Eva! Hoppas ni har dte bra =) Det här med foder är jätteiuntressant, spec då min Caspian är allerigisk. Så nu har jag tok pluggat foder och kollat upp en massa. Och Rc är absolut det sämsta du kan ge, dom har massa skit i. Som vitlök och dåliga kolhyderater, som majs, vilket inte hundarna kan bryta ner.

Jag skulle råda dig att gå till Lena, som har GG hund & Katt på Vega gatan. Hon kan allt om foder och är den enda jag känner till inom djurbranschen som faktiskt har en lång utbildning inom foder. I andra djuraffärer står dom mest och babblar på vad ex RC har sagt till dom utan att ha tänkt kritiskt. RC tex vägrar berätta vart deras kött kommer ifrån och det är något jag verkligen vill veta.

Hör gärna av dig till mig, om du vill diskutera mera.Kram /Sofia & Chikillarna

2008-05-19 @ 19:26:20
Postat av: Fine

Hemma använder vi oftast Royal Canin och det fungerar jätte bra för våra hundar, men då är det ju ganska stor skillnad på din lilla Rudolph mot mina stora schäfertikar.. ;) Kram

2008-05-19 @ 19:38:46
URL: http://wiiking90.blogg.se/
Postat av: Ylva

Hej!

Har själv alltid haft problem med två av mina hundars magar, de är av rasen papillon. Från början har jag haft Royal Canin men sedan jag bytte från deras adult-foder till deras sensible-foder så har jag sett en klar förbättring på magen. Dock kan de vara dåliga bland fortfarande, men inte alls lika ofta som innan.Var faktiskt på en föreläsning om kost med en från royal canin i fredags och hon sa att om fodret inte fungerar med magen så är det bästa att prova något helt annat och man skulle inte försöka tillsätta något extra. Så om det fodret du haft innan inte har funkat så är mitt råd att prova något annat! Ibland får man helt enkelt prova sig fram.

Kram Ylva

2008-05-19 @ 19:42:54
URL: http://www.bissvargen.com
Postat av: Eva

Svar till Sofia:

Hur vet du att det är vitlök i Royal Canin's chihuahuafoder? När jag läser på paketen kan jag inte se att det finns med bland ingredienserna.

kram Eva

2008-05-19 @ 19:58:56
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag har nyss gått över till royal canin sensible, vuxen foder för mellanstora hundar. Lakrits väger 7-8 kg. och det funkarjätte bra för henne. den är/ska vara bra för pälsen och ska ha lite extra smak. våran hund är inte så glupsk så jag brukar hälla upp så mycket mat som det är rekomenderat för en dag och så får hon äta när hon är hungrig. dock äter hon inte upp allt pga att hon får ben och andra hundgodisar. jag rekomenderar dom starkt.

2008-05-19 @ 20:39:19
URL: http://seabiscuit.blogg.se/
Postat av: Nettan

När min äldsta mops blev dålig i magen när han var liten av någon anledning och vi uppsökte veterinären så gav hon oss rådet att börja med CHOICE för känsliga magar.

Det har vi kört med sedan dess och kör med det på alla tre nu.

Funkar jättebra och vi byter absolut inte.Kramiz

2008-05-19 @ 22:23:39
URL: http://hasselby.blogg.se/
Postat av: Paméla

Hej Eva! Jag gav tidigare Hills till mina tibbar men har sedan många år gått över till Royal och är mycket nöjd! Mina valpar knaprar gladeligen på de pyttekulorna "Starter" som jag ger den blivande mamman från hon har ca 3-4 kvar till planerad valpning därefter under hela digivningstiden. Mellan 4 och 8 veckor äter även valparna det, för att då gå över till mini Junior, vilket de får med sig då de flyttar. Då jag bodde i varberg lärde min veterinär mig att ge valparna 2 mål Royal och två mål A-fil. Detta för deras små magar. Jag kan varmt rekomendera detta! Kanske skulle Rudolph må bättre av Royal canin sensible.. Vi har en mail lista inom Tibbeuppfödarna och hade nyss en matdebatt och många var nöjda med detta foder och fortasatte med det även på seniorer. Själv ger jag mina Beauty. Men det ska nog mycket till innan jag byter ifrån royal. Kram!

2008-05-19 @ 22:24:46
URL: http://lilltibbens.se
Postat av: Cecilia

Till min chihuahuakille Enzo har vi RC Chihuahuafoder. Det fungerar utmärkt tycker vi, sedan vi började med detta foder för ungefär ett halvår sedan så har hans aptit ökat avsevärt, hans andedräkt luktar bättre, pälsen skiner på ett annat sätt osv. Jag kan helt klart rekommendera RC Chihuahua!

2008-05-20 @ 10:17:12
Postat av: Emma Ö

Hej Eva!Jag vill varna dig för Royal canin Chihuahua och alla andra Royal canin foder, innehåller massa tillsattser som används för utfyllnad, Jag började använda Royal Canin puppy till min chihuahua hane för 2 ½ år sedan, han var ofta lös i magen och kräktes gult slem så när chihuahua fodret kom tyckte bytte jag till det, men då blev det bara sämre så då lämnade vi helt märket och provade pro plan ett litet tag innan orijen kom till sverige. Det absolut bästa fodret på marknaden inga tillsatser och mycket protein, Obelix äter fortfarande (har haft det i ett år nu) jättebra och har aldrig varit lös i magen eller kräkts gult slem sen vi bytte till orijen. Har även två vänner som haft samma problem med Royal Canin och efter att de också bytt till orijen äter deras hundar som aldrig förr.

2008-05-20 @ 15:37:37
Postat av: Erica

Det är så fruktansvärt olika hur hundar reagerar på olika foder... Bra att vi kan skriva råd och tips men gå inte bara på det, jag skulle råda dig till att testa! Royal Canin hade inte varit så populärt och framgångsrikt som det är om det hade varit en "massa skit i" eller "majs som inte hundar kan bryta ner". Det är ett av de mest populära fodren på marknaden, precis som Hill's.Min hund tålde inte alls Hill's foderalternativ. Eucanuba och Royal Canin går däremot utmärkt...Lycka till och hoppas att Rudolph blir helst frisk och kry snart!

2008-05-20 @ 20:03:38
URL: http://tindrah.blogg.se/
Postat av: sofia

Hej igen Eva!

Tycker att du ska läsa artiklarna på denna sida, en icke kommersiell sida.

www.feeorin.se klicka på mat&hälsa. Mycket text, men väl värt att läsa allt!

2008-05-20 @ 23:57:05
Postat av: Maria

Royal Canin äter vår chivvis och han mår super bra ( vi blev rekomenderade det från uppfödaren) , Rocco är väldigt kräsen men chihuahua fodret gillar han, låter som reklam haha men det funkar bra för oss.

good luck.

2008-05-22 @ 01:14:39
URL: http://santamaria.blogg.se/
Postat av: Dog News

Vi slutade med Hills för länge sedan då detta foder var allt för starkt för dvärghundar enligt många framgångsrika uppfödare. Vi kan rekommendera Royal Canin varmt

2012-01-13 @ 14:55:54
URL: http://dog-news.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory