CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

En fråga om djur


2008-11-05 | 23:49:10
ä n n u  e n  b i l d  p å  r u d o l p h  f r å n  i g å r . . .
Jag tänkte fråga er varför ni skaffade en hund? Eller vilket djur som helst, att
jag skriver hund är för att jag delvis har en hund och kategorin heter hundprat.
Men alla husdjur räknas såklart!

Jag skaffade min hund som sällskap, som jag kunde överösa med kärlek, som
kunde vara med mej jämt.. ja förutom då när jag är tvungen att göra ärenden där
hundar inte får vara med.
Jag känner mej faktiskt halv då Rudolph inte är med.
Rudolph blir två år den 24 december och vi har inte varit borta ifrån varandra
mer än fyra timmar i streck förutom en gång när han låg på djursjukhus ett dygn.

För mej är att skaffa en hund ungefär lika stort som att skaffa barn... en hund
klarar sej inte själv och det gör inte ett barn heller. Jag tycker det är viktigt att
man funderar på varför man skaffar en hund innan man skaffar en och att man
är medveten om vilket stort ansvar det faktiskt är. Att ha en hund är en livsstil
och en hund lever ungefär 15 år och behöver en varje dag, man ska ha tid för
en hund helt enkelt.

För mej är det också viktigt att min hund mår bra! Lycklig, glad, stimulerad och
trygg. Jag har regler till min hund och jag försöker att vara konsekvent. Jag ska
nämna några exempel av våra enkla vardagsregler som vi har hemma och som
gör att Rudolph känner sej både trygg och vet att det är jag som är ledaren i vår
flock;
- Rudolph får inte gå in i lägenheten före mej när vi har varit ute.
- Rudolph måste vänta på sin mat tills jag säger varsegod.
- Ringer det på dörren får Rudolph inte springa fram förrän jag säger varsegod.
- Rudolph får inte mat från min tallrik.

Vi har även regler som gäller när vi är ute och vissa speciella regler när jag
fotograferar, men dom tar jag inte nu. Förutom det får Rudolph springa och
leka och busa precis överallt hemma och hoppa upp i soffan när han vill. Och
det bästa av allt... sova i min säng på natten.  :o)

Nu får ni gärna berätta!

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Tindralen.

Berätta gärna om resterande regler är intresserad.

Min mor har just skaffat en dvärgschnazuer.

Jag skaffade min stora kisse Foxi pg.a sällskap och lite som ett steg längre in i mitt och min sambos förhållande.

När vi sedan båda jobbade mycket så skaffade vi i sommras den nya kissen Fanzy som sällskap till Foxi :)

Dom trivs superbra ihop och Foxi har numera tagit mamma-rollen över fanzy. Hon övervakar hennes bus och spring:) Men är ibland själv med på en brottningsmatch eller två :)Kram

2008-11-06 @ 00:11:07
URL: http://tindralen.blogg.se/
Postat av: Malin

Nu bor inte jag med vår hund längre, inte ens i samma land, men jag brukade ju faktiskt göra det när vi skaffade honom. Vår nuvarande hund, Pemberton (döpt efter en av karaktärerna i mammas favoritbok, samt efter Dr John Pemberton, mammen sm uppfann coca-colan) kunde när han var valp springa mellan själorna i trappen. Nu är det knappt så han får igenom nosen. Vi skaffade honom för att det var "dags" igen efter förra hunden som vi förlorade (pga ålder) 2 år tidigare. Vi har alltid had hund hemma sedan jag föddes och för hela familjen var det klart att de skulle bli en till för att fylla tomrummet men vi väntade ändå på att det skulle vara lagom i tid för en valp för det är passande och knök och bök. Det blev över sommaren innan jag skulle börja på gymnasiet så att vi först hade sommaren på oss att vara hemma med honom och sedan hade jag flexibelt schema att ta mig hem och titta till honom under dagarna. Någon bättre anledning än så hade vi inte, men det var ändå ett självklart beslut. Jobbar på Procter & Gamble så man får ha med sig hunden till kontoret och jag saknar Pemberton då och då när hundarna tittar förbi och leker med byxbenen. haha! Men men...

2008-11-06 @ 01:48:05
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Nastasia

Jag och min pojkvän skaffade hund pga att jag har alltid har älskat hundar, speciellt "små" hundar. Han ville egentligen ha en större hund men till slut så ändrade han sig när han såg hur söt o gullig chihuahuan är. Så nu har vi lilla Donna tillsammans och hon e våran lilla bebis. Hon följer överallt!!

2008-11-06 @ 02:25:28
Postat av: Johanna

Vi har haft katt i familjen hela mitt liv och många i min närhet har haft hund men när jag var ungefär 14 så blev jag plötsligt allergisk så vi fick göra oss av med våra katter. Eftersom jag inte var så jätteallergisk mot hundar så skaffade mamma en underbar vit schäfer. När jag sen flyttade hemifrån tillsammans med min pojkvän kände jag att nånting fattades så jag började kolla lite på nätet efter en hund. Jag ville inte ha en valp då jag dels inte riktigt visste hur det var att ha en hund själv och inte heller hade tid för en valp som verkligen behöver ha sin matte dygnet runt. Efter några veckors letande så ringde min morbror och berättade att han hade blivit jourhem åt hundar utan hem och att dom just nu hade en jättetrevlig liten tjej hemma. Så jag åkte upp till Sthlm och belv kär direkt, en helt underbar liten tjej som är en blandning av Stafford och Pitbull. Det sa bara klick så jag pratade med organisationen och tillslut fick jag adoptera henne. ( Jag är egentligen för ung, men min vilja var så stark)Jag har haft henne nu i ca 7 månader och hon är den bästa och snällaste hund jag nånsin träffat. Min lilla bäbis!

2008-11-06 @ 06:21:18
URL: http://tramptass.blogg.se/
Postat av: [ A N N A Å H L S T R Ö M ]

Varför vi skaffade katt var för att jag och min storebror tjatade (när vi var små) och för att mamma skulle ha något sällskap när vi var hos pappa. Nu har mamma en ny man och två nya barn också. :-)

-

Jag skaffade kaniner för att jag ville ha någon att bry mej om, jag ville ta lite mer ansvar, och det funkar bra än så länge. ;D

2008-11-06 @ 07:12:56
URL: http://annaahlstrom.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Mina föräldrars hund gick bort hastigt förra sommaren. Han var en jättemysig hund som jag hade varit mkt delaktig i träning av osv. Jag bodde hemma några år under studier och då var han min hund. Efter Han försvann kände jag att jag verkligen ville ha en egen hund. Efter att ha letat efter vilken ras som kunde passa och övertala min make, fastnade jag för chihuahua. Jag har mina hundar som sällskap och jag tycker det är underbart att aldrig vara ensam.

2008-11-06 @ 08:12:49
URL: http://astasdagbok.blogspot.com
Postat av: c

Jag är uppvuxen på en kennel och tanken på att leva utan hund finns inte för mig! Jag har alltid velat ha en egen hund och nu när jag och min pojkvän flyttade så va det dags. Pga min sjukdom så kan vi inte ha en stor hund, därför blev det en dvärgpinscher. Hon är som ett barn för oss, men självklart finns det regler för henne. Det finns så mycket att säga, varför man skaffar hund. Så allt går inte att skriva här! Eller så kanske det är så att känslan för en hund går inte att beskriva!

Hon hjälper mig i min vardag, ser till att jag kommer ut och ger massor av kärlek.

2008-11-06 @ 08:25:56
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag skaffade mina hundar som sällskap och för att jag älskar hundar helt enkelt. Mina hundar är med mig jämt, dom åker till och med vespa tillsammans med mig och sin husse :)Ska vi ta en promenad senare idag?Kram Åsa

2008-11-06 @ 08:28:04
Postat av: polly

tjopps. kan du ha med vovven till ditt jobb? kanon!

2008-11-06 @ 09:57:50
URL: http://polly.webblogg.se/
Postat av: Allie

Djur har alltid funnits i mitt liv, jag har inte haft en enda dag i hela mitt liv som där inte funnits ett djur. Så för mig skulle det nog kännas väldigt märkligt om jag inte hade något husdjur. Just nu har jag en katt och en hund, katten skaffa jag som sällskap och hunden var planerad att avlivas utan någon direkt orsak och endast nio månader gammal så det var en självklarhet att han skulle hem till oss.

2008-11-06 @ 11:04:14
URL: http://whirlygirl.blogg.se/
Postat av: Milla

Jag var så liten (14 år) när jag skaffade Kickan (min nymfparakit) så jag kommer ärlig talat inte ihåg. Jag tror att jag gjorde det för att min syster hade köpt en nymfparakit och då ville jag också ha en :o)

Idag är jag bara SÅ LYCKLIG över att jag köpte Kickan!!! Han är mitt allt, mitt liv, min kärlek!

Vi har levt så tätt inpå varnadra i 25 år att jag inte kan tänka mig ett liv utan honom... Jag vet att han inte kommer att leva speciellt länge till (vanligtvis blir en nymfparakit ca 12-15 år, så jag har haft tur) och det gör mig både ledsen och skräckslagen! Jag förstår precis hur Du känner när Du beskriver Din kärlek för Rudolph för jag känner exakt samma sak för Kickan (även om han "bara" är en fågel)! Djur kan göra oss människor SÅ LYCKLIGA! :o)

Kram Milla

2008-11-06 @ 12:14:52
Postat av: Mia

Jag skaffade mina katter med mitt ex..vi skaffade katterna pga att vi båda två alltid har älskat djur. Vi hade pratat om katt en längre tid och när min näst kusin fråga om vi ville ta över hennes katt pga att hon va jätte allergisk så hennes katt fick vara mycket själv så gjorde vi slag i saken. Nu e min Annie hos mig och är 10år. Hon e världens bästa egensinniga katt. Den andra katten skaffade vi för vi båda kände att vi hade plats och tid att ta till oss en ny familje medlem. När jag såg henne på nätet så fasnade jag för henne,hon levde i ett skjul med en avelshane. Hon va utmobbad av de andra hon katterna.. denna lilla kärlek är den snällaste, mysigaste och kärleksfullaste katt som finns. Bara man tittar på henne så börjar hon spinna!

Den tredje katten skaffade vi efter jag satt och letade efter min pressent av min dåvarande pojkvän. Jag hade förälskt mig i rasen Birma... när jag satt på blocket och leta så såg jag helt plötlsigt min då varande sambos dröm katt..en röd Main coon..så vi hörde av oss till uppfödaren..vilken härlig ras! Stor, snäll och väldigt egensinniga!

Mina katter är mina bebisar!!! Utan dom e så min värld väldigt fattig!!!

2008-11-06 @ 12:59:40
URL: http://lindblad.bloggagratis.se
Postat av: eM

Jag skaffade min hund Wilda för att vi alltid haft hundar i familjen och jag ville inte vara utan, för att ha sällskap när jag bodde ensam i lägenhet, för att ha någon med när jag är ute och fotar. Familjens hund (egentligen min) som blev kvar hos mina föräldrar när jag flyttade levde på lånad tid och jag ville inte bli utan hund. 3 dagar efter att jag fick Wilda dog familjens hund 12år gammal, dom han aldrig träffas. Wilda blev en bra tröst då 8 veckor gammal och nu krigas det om att få ha henne när jag behöver hundvakt. Jag skulle aldrig kunna leva utan hund och vi planerar att skaffa en till i vår.

2008-11-06 @ 13:10:23
URL: http://emfoto.blogg.se/
Postat av: Veronica

Mamma har två underbara japanska spetsar, sötare finns inte! Och min pojkväns mamma och pappa har en sheltie, supergullig också.Jag längtar tills det är läge för mig och min kille att skaffa hund. Just nu går det inte, på grund av plugg och jobb. Dessutom vet jag inte om jag är redo än att binda upp mig vid det ansvar som en hund faktiskt innebär..

2008-11-06 @ 13:14:09
URL: http://lavero.blogg.se/
Postat av: HAND I HAND - Att bli starkare i sig själv

För det första vill jag säga att fotot är jättefint, verkligen. På frågan varför man skaffar hund kan jag svara att det, i mitt fall, är precis som du säger, sällskap! Jag tror att ett djur kan få många människor att må bra. Jag hade en golden från det att jag föddes tills jag fyllde 15 år. Det kanske låter konstigt, men han var som en bror för mig. :) Funderar starkt på att skaffa hund igen, men det är som du säger, det är som att skaffa barn. Jag har inte den tiden, så jag väntar några år tills det känns mer aktuellt. :)Hand I Hand-bloggen handlar om att bli starkare i sig själv. Vi vill coacha våra läsare till att jobba/reflektera över sin självkänsla för att må bättre & ta sig igenom livets med- & motgångar på ett bra sätt. Må bra helt enkelt, gå hand i hand med sig själva genom livet! Titta gärna in. :)

2008-11-06 @ 13:56:51
URL: http://metrobloggen.se/handihand
Postat av: Julia

Jag skaffade min hund för att hundar är mitt liv. Vi hade hund i familjen och hon förde in mig på hundspåret. Men min egen hund köpte jag för att kunna börja på hundgymnasium, vilket jag går på nu. Han är min älskling och mitt allt och det är nästan läskigt hur mycket jag älskar honom!Han har stränga regler när vi är ute och går. Eftersom han alltid är lös är det vikigt att han lyssnar, vilket han också gör, väldigt bra för att vara 1 år. Inomhus är det lite sisådär. Han älskar att hoppa, vilket han gör JÄMT. Han kan stå och studsa i flera minuter bara på stället. Han får tigga vid matbordet och oftast får han något också. Detta lider inte jag av, så det får vara så. Men han får vänta i trapphuset tills jag tagit av mig kläderna och vänta på varsegod innan han äter. men lite busig måste han få vara, det ligger liksom i hans natur! ;D

2008-11-06 @ 14:37:53
URL: http://precissomjulia.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag skaffade hund(ar) för att jag älskar dem, men framförallt för att det är mitt fritidsintresse. Jag tränar och tävlar inom olika hundsporter men de kommer även vara nyttiga inom jakten så fort jag har min jägarexamen!

2008-11-06 @ 15:52:40
URL: http://lotilot.com
Postat av: Astrid och Totte

Vi skaffade hund, dels för att jag inte mådde så bra just då ochy dels för att jag alltid velat ha hund. Han är min bästa vän och han är bäst! Vi har också regler som dina "varesegod", alltid bra med regler. :)

2008-11-06 @ 15:53:20
URL: http://totterino.webb.se
Postat av: Emma

Jag fick min hund när jag fyllde år, då mamma tyckte att det är mysigt att ha en hund. Casper är min bästa vän, och jag berättar allt för honom, och han svarar med kroppsspråk :) Jag känner mig älskad när han blir så glad när jag kommer hem!Casper har också ganska stränga regler, för att han ska veta vem som bestämmer. Han får inte mat från vårt matbord, får alltid sin egen mat på samma plats, vi bestämmer vilken runda vi ska gå när vi är ute osv.

2008-11-06 @ 16:13:24
URL: http://emmmaaa.webblogg.se/
Postat av: Nina

Åh vilken sötnos!

2008-11-06 @ 19:42:34
URL: http://anina.blogg.se/
Postat av: Catarina

Jag skaffade mig min Mimmi för att...

Mamma är ju pälsallergiker så vi kunde inte ha en hund, inte marsvn som det var planerat heller, men så kom vi på att en liten hamster var ju perfekt för oss! Jag ville ha något att överösa med kärlek, min brorsa går det ju inte direkt att överösa med kärlek på det sättet. Men när vi först hade hennes bur i mitt sovrum så höll hon mig vaken till klockan halv två på natten. Det var då vi flyttade in hennes bur till rummet bredvid! :D

2008-11-06 @ 19:57:25
URL: http://levamedlivet.blogspot.com
Postat av: Linn

Jag har levt med hundar hela livet nästan. Vi skaffa en 2 när jag var 4, de dog när jag var 14 :'(

Efter det skaffade vi en nya stor hund. Hundar (och katter, kanske andra djur med?) ger så stor kärlek. Det är nog framför allt därför. De kan man lite på, och de får en att skratta :) Djur är underbara :D

Ja, det är absolut viktigt att man funderar innan man skaffar djur. Får en liten bit sorg i magen när jag läser om personer som säljer sina hundar när de är mer än 1 år gamla, för att de inte klara av dem.

2008-11-06 @ 20:55:12
URL: http://lajn.webblogg.se/
Postat av: Carita

Jag bor med två katter och två kaniner! Trivs jättebra med dem omkring mig. Jag köpte dom för sällskapets skull och ha någon att rå om och lägga kärlek på! Jag ångrar inte en sekund att jag har köpt mina djur för dom har gett mig enorm glädje och kärlek! Dom tröstar en när man mår dåligt - dom märker ju av sånt vilket är fantatiskt!

2008-11-06 @ 21:38:03
URL: http://djurtant.blogg.se/
Postat av: rebecca

Vi, jag och min familj. skaffade vår hund för att det var så tomt utan en hund. jag hade en egen hund förut, engelsk cocker spaniel, som vi var tvugna att ta bort, han hade diskbrock :( men nu bor vi på landet och då är det ett måste och så är det så kul. vår lilla sheltie är nu snart 7 månader och supesötnosigbusig! men jag ska få en egenhund när jag blir frisk,(från en sak) då ska jag få en alldeles egen till! men jag vet inte vilken ras, ska jag välja en pomeranian eller en basset hound? båda är helt oemotståndliga. :))

2008-11-06 @ 22:14:46
URL: http://cashsmind.blogg.se/
Postat av: Eva

Här ägs köket av min dvärgpapegojor Bosse och Bejliz. Jag har haft flera dvärggojisar genom åren. Min första hette Dolly henne hade jag i dryga 13 år. Köpte henne för pengar jag fick för att jag inte åt godis på ett år. Ett vad mellan min pappa och mig. :)

Hon var galen och gjorde som jag sa till henne. Allt från att gömma sig till att flyga och bita husse i örat. Pappa skrek, hon kvittrade kom sen som en stridflygare snabbt in i mitt rum, dök in bakom min stereobänk där hon satt säkert när han ilsken rusade in i rumet. haha goa minnen.

Hade ett par stycken efter henne som inte blev så långlivade tyvärr.

Sen fick jag tag i Bettan hon var helt ointresserad av oss i flera år. Sen en dag började hon ta över här. Hon blev också runt 13. Sen var det tomt ska jag säga Bettan var med mig överallt i huset. Å jag gnällde att det var tyst och jag kikade efter en ny men hittade ingen.

Då kom min stora tjej o fästman med Bosse i julklapp. Min alldeles egen pitbull goja han morrade och högg mig i början. Men jag har visat honom var skåpet ska stå så nu är han foglig som ett lamm. Försöket att få honom mildare med en partner gick inget bra

Bejliz är också kille så dom vill inte dela bur. Ute jobbar dom ihop med att kasta vitlöksklyftor ur burken, trampa ner mina gardiner, bita sönder ljusen i min lampa, ljusmanschetter är nog ute för sådana tar dom sönder så fort man råkat ta fram en.

Katt,marsvin och hund funkar inte för vi är allergiska här. Så ser det ut här. :)/Eva

2008-11-06 @ 23:57:27
URL: http://mischy.wordpress.com/
Postat av: Paméla

Oj oj, då jag skulle köpa min första "egna hund" efter alltid haft schäfer hos mamma och pappa ver det svårt. Jag bodde i en lägenhet men ville både ha en liten och en "stark" hund. jag sökte i böcker på bibban och fick se bilden på en tibbe för första gången! Eftersom jag inte hittade någon i närheten av Göteborg, tog jag flyget till stockholm. Fick sova över hos uppfödaren och kom sedan hem med min älskade Chip! Detta är nu 21 år sedan! Och kärleken till rasen var total! Året efter köpte jag Prince och yttrligare året efter kom Trollet, Lill Tibben´s stam tik. Nu har jag åtta tibbar hemma och har haft uppfödning i 17 år! Och fortfarande ger mötet med alla nya valpköpare mig ett lyckorus. För visst är det en unik dag, dagen man åker hem med sin valp..

2008-11-07 @ 17:33:22
URL: http://lilltibbens.se
Postat av: Agn

jag har ingen egen hund, men jag är sambo med min faster och hon har en labrador, en gul en, som hon fick när hon fortfarande bodde i Frankrike. Vasco heter han! Hans pappa var jättefin stam på, men när Vasco var liten så hade han så mkt hud och var alldeles för feminim så han skulle aldrig bli nån bra utställningsvovve, men då han hade så fint temperament så ville de inte avliva honom. Min faster hade precis förlorat sin pyreneeiska vallhund och hade inga tankar på en ny hund, men när hon såg Vasco så blev hon kär!idag är Vasco 4½ år, uppför sig som 4 månader ungefär. Är fullständigt galen, skuttar och hoppar och busar med ALLT och ALLA, till och med min häst och grannens får! Dock är han lydig, säger man till att han ska sitta, ligga, osv så gör han det, enda kruxet är att du måste säga det på franska x'D Så mitt franska ordförråd är bara hundkommandon!I princip så går han aldrig i koppel då vi bor ute på landet. De springer fritt över ängarna och i skogen, han springer mer än gärna ner till ån och badar så ofta det inte är fruset och han och grannens bordercollies är bästa kompisar!Han och katten är också bedårande tillsammans, de ligger alltid och sover med varandra så fort de får chansen. Titta bara denna bild: http://nikonian.blogg.se/2008/october/natti-2.html#commentAnnars är han ett lokomotiv, han går igenom ALLT (bland annat så har vi ett stort hål i baksätet på bilen.......) och alla ska hälsas välkomna med viftande svans och ett vedträ! :D

2008-11-07 @ 19:00:26
URL: http://nikonian.blogg.se/
Postat av: LInnea

Jag skulle kunna skriva en bok om det här ämnet. Och jag inledde min blogg med en liten del om vad min hund betyder för mig. Jag känner som du att min hund verkligen är den del av mig, jag vill alltid ha med honom och saknar honom när det inte går. Jag har fått en ny mening med livet genom honom, jag mår bättre och är en bättre människa känner jag. Han kom som ett ljus i mörkret och jag är tacksam att vi fann varandra. Det var rätt från första stund. Jag älskar honom.

2008-11-07 @ 19:28:53
URL: http://thewhitecarnation.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory