CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Fiskprotein


2008-11-07 | 14:04:07


Jag fick en intressant kommentar ifrån en av mina besökare igår och den
lyder så här:  "ta bort allt fiskprotein i fodret så blir hunden frisk"

Jag skulle vilja höra vad andra har för erfarenheter om just fiskprotein till
hundar. Så berätta gärna vad ni vet.

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Mirjam

Min inlägg som är inte tillhör till din inlägg men.. Hur gjorde du med din design på bloggen?

2008-11-07 @ 14:31:26
URL: http://karamirj.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Min hund hade för lite fett i sig, vilket jag märkte på hennes päls som kändes fet och hon tappade även mycket päls och då fick hon laxolja och det blev mycket bättre så jag tror fick är bra för hundar.

2008-11-07 @ 15:44:55
URL: http://karvegard.blogg.se/
Postat av: Anna

Har precis hittat till din blogg och vilka underbara bilder du har tagit. Gillar dina Cupcakes, jättefina och bra gjort.=)

2008-11-07 @ 16:23:56
URL: http://dressingroom.webblogg.se/
Postat av: Paméla

Ingen kunskap om detta, men om man tänker krasst.. hade urhunden fiskat?? Tror inte det.. Därför borde ju fiskprotein vara onaturligt i deras kost. Men som sagt, ingen kunskap, jag bara spånar.

Kram

2008-11-07 @ 17:20:52
URL: http://lilltibbens.se
Postat av: Natalie R

Foder särskilt framtagna för hundar med känslig mage och/eller allergier har många gånger fisk eller lamm som proteinkälla, så att just fisk vore boven i dramat har jag svårt att tro. Eller i varje fall lär det väl inte vara större risk att hunden är allergisk mot det än mot någon annan proteinkälla (snarare brukar det vara foder med vete, soja, majs, nöt eller kyckling som kan ge upphov till problem).

2008-11-07 @ 18:15:12
URL: http://tricolordogs.wordpress.com
Postat av: Åsa

Jag tror inte fiskprotein är skadligt för hundar!Kram Åsa

2008-11-07 @ 19:00:49
Postat av: c & Saga

Jag känner JÄTTE många som när deras hundar åt foder med fisk i, då fick dom problem med huden. Så som klåda, små sår och annat.. Det problemet fick inte jag på min, men istället så blev min lilla tjej dårlig i magen och fes jätte mycket. Nu har både jag och mina vänner bytit foder till ett utan fisk. Alla mår nu bra!!Fick förut höra av någon att fisk är ju inte naturlig föda för en hund. Så därför har dom svårt att klara av det! Vet inte om det är så eller ej, men jag säger NEJ till foder med fisk.

2008-11-08 @ 10:19:06
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: agneta

jag ger min hund BARF mat (bones and raw meat). hon verkar må bra av det.

2008-11-08 @ 12:01:04
URL: http://stillstanding.blogg.se/
Postat av: Linda

Att ge en hund enbart rent kött borde väl vara det bästa.

Jag vet ju hundar som äter mycket torkad fisk och mår bra av det men det kan väl handla om att den "fisk" som finns i hundmat är väldigt behandlad.

2008-11-11 @ 18:35:02
URL: http://vifsla.blogspot.com
Postat av: Ms. N00b

Mja, det är en hel del referenser till "urhunden" i detta inlägg. Lika lite som man kan jämföra utseendet och temeperamentet på agens hundar med urhunden så kan du jämföra kostbehovet. Att fisk inte heller skulle ingå naturligt i hundens föda är också bara nys. Vargar fiskar i det vilda och fisk är något naturligt för våra hundar, det är däremot inte bra med någon form av mjölkprodukter eftersom hunden saknar det enzym som kan bryta ne laktos och mjölkprotein (kan vara bra att tänka på nästa gång man får för sig att ge a-fil till en hund som är dålig i magen.) Faktum är att för en hund med känslig mage rekommenderar de flesta veterinärer kokt torskblock och kokt ris.

En människa som gör ett så generellt påstående som att "ta bort fiskprotein så blir hunden frisk" hade jag aktat mig för att lyssna på. OM du däremot mörker att hunden får ont i magen av torrfodret så se över två saker 1) Blev det plötsligt så att han blev dålig av sitt vanliga foder eller har du bytt foder nyligen? 2) Blir han bättre i magen om du mjukar upp maten i kokat varmvatten först? Om ingetdera stämmer så ta honom till veterinären just chihuahuor har en högre grad matallergier än de flesta andra hundraser pga av en högre grad inavel.Hur som helst, hoppas han blir bra i magen

2008-11-17 @ 18:52:30
URL: http://msn00b.wordpress.com
Postat av: Lynn

Nära våra hundar (och katter) blir allergiska så ser man ju det oftast på huden, att de kliar sig, får utslag, slickar sig i ljuskar och på tassar etc. Och när det handlar om foderallergier så är det oftast proteinerna i fodret som de reagerar på. Därför kan vissa individer vara känsliga mot ex fisk. I allergifoderna ska de äta ngt som de aldrig stött på förut, typ hjort eller lamm, eller så finns der foder med hydrolyserad lax. Kokt vit fisk kan man ge som nämnts ovan vid diarre och kräkningar just för att de är så skonsamt och lättsmält för magen. Så man kan ju undra vad hon baserade det påståendet på..

2009-05-08 @ 06:57:45
URL: http://elinlynn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory