CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Medlemsavtal för barn?


2009-08-03 | 21:01:51


Medlemsavtal för barn? Jag vet inte vad ni tycker... men detta avtal tycker inte
jag är för barn. Det här är medlemsavtalet man tecknar vid registreringen på
sajten Stallet.se: Medlemsavtal

Det här avtalet måste man godkänna innan man kan bli medlem, kryssar man
inte i så kommer texten "Du måste kryssa i att du godkänner medlemsavtalet!".
Man kan alltså vara så ung som född 2002 för att bli medlem på Stallet.se utan
att några föräldrar behöver informeras.

Och om en 7-åring då laddar upp bilder på Stallet som är upphovsrättsskyddade
så har Stallet.se inget som helst ansvar utan det är medlemmens ansvar.
Så resonerar Stallet.se! Förskräckligt tycker jag. Vad tycker ni?

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Andreas

Tycker det är förjävligt, orkade läsa första raderna innan jag tröttnade... och jag är långt över 7år...

2009-08-03 @ 21:50:55
Postat av: Hanna

Asså jag är 12 år, jag fattar knappt ingenting av vad det står där, dem borde ha lite mer koll, man kan inte ladda upp bilder hur som helst.kram hanna

2009-08-03 @ 21:55:03
URL: http://westmanhanna.blogg.se/
Postat av: molly

jag är med här och folk läser det inte, det är det!

Det gjorde inte jag heller när jag registrerade mig, men jag läste det senare, dessuton var jag medlem och dom sa att man inte fick ta från google, osv.Problemet är att folk inte fattar och att dom bryter mot meddlemsavtalet, för det är ju det dom gör.

2009-08-03 @ 22:25:30
URL: http://rodin.blogg.se/
Postat av: Jeanette lindvall

det är för jävligt rent ut sagt.. :/ tråkigt att de ska behöva vara så. och att folk har mage att stjäla andras bilder och dessutom säga att det är sina egna. nej inge kul..kram

2009-08-03 @ 22:28:45
URL: http://www.sunstreet21.devote.se
Postat av: Eva Blixman

Svar till Molly

Jag förstår precis hur du menar och man ska inte bryta mot avtal. Men jag tycker att avtalet är svårläst för en 7-åring. Det är ju stor skillnad på att vara 7 eller tex. 14 år eller hur?

/Eva

2009-08-03 @ 22:31:39
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: nicole

kolla gärna in min blogg och komentera :)www.nicolewallin.blogg.se

2009-08-03 @ 22:46:44
URL: http://nicolewallin.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Det är rätt illa. Om det nu ska vara så, borde det stå tydligare information om upphovsrätten. Fast, de som tar dina bilder måste vara blinda då det står klart och tydligt att det är inte okej att ta dem, andra är inte lika tydliga.Jag blir så arg när jag läser om bildstölder, det är långt ifrån okej.

2009-08-03 @ 23:42:26
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Therre

Inte ok! En 6-7åring vet inte vad upphovsrätt är!!! :S

2009-08-04 @ 09:39:44
URL: http://www.therre.se
Postat av: Anna

Ta kontakt med Sverker eller Olofsson! Dom är ju bra på att ställa folk mot " väggen ".Som jag skrev tidigare i en kommentar ang detta. Så var nästan det som väkte mest känslor hos mig, att samma hund och samma bild återkom ideligen, ideligen. Men med olika namn samt kön.// Kram

2009-08-04 @ 09:48:56
URL: http://annalundberg.org
Postat av: Anna

Ta kontakt med Sverker eller Olofsson! Dom är ju bra på att ställa folk mot " väggen ".Som jag skrev tidigare i en kommentar ang detta. Så var nästan det som väkte mest känslor hos mig, att samma hund och samma bild återkom ideligen, ideligen. Men med olika namn samt kön.// Kram

2009-08-04 @ 09:49:06
URL: http://annalundberg.org
Postat av: Monika

Det verkar helt sjukt, tycker jag! Varför är folk medlemmar där?? Bojkotta istället!

2009-08-04 @ 10:40:08
URL: http://monnetankar.blogspot.com
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Det är helt sjukt egenltigen. Det är väl så här det blir när internet, datorer, mobiler och allt annat går ner i åldrarna..

Har själv varit med om att mina bilder blivit stulna på just stallet....:/

2009-08-04 @ 11:40:05
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: Minna

Låter stört ju!!!! :@

2009-08-04 @ 12:01:19
URL: http://trolletmf.blogg.se/
Postat av: Sofie

visst kan man tycka vad man vill om detta, jag har följt ditt bloggande. En liten ska jag tänkte på... Först medlemsavtalet, det skiljer sig inte från någon av de andra sidor som finns på nätet för barn/ungdomar. Ta Snuttis, Snyggast, bdb, hippo, stardoll, habbo mfl. Sen Hippo, snyggast, bdb, snuttis och Lunar har jag hittat flera olovligt kopierade bilder och det ligger kvar trots att det gott flera månader efter anmälan. Och bdb kan man inte komma in och se aalla bilder, då medlemmarna kan välja att endast visa för vänner tex. Så egentligen ska man bojkotta att lägga ut sina bilder på nätet. Finns alltid snorungar som stjäl..

2009-08-04 @ 12:09:15
Postat av: Tess [Stylish-B.se]

Jag tycker det är en dålig ursäkt från deras sida. Och hur fan kan dem ens låta barn "skriva" på ett sådant avtal? Jag trodde det var 18 års gräns på ALLT sånt.Det finns gratis sidor för folk som nu måste ha andras bilder det är ju bara att googla och hitta rätt.

2009-08-04 @ 12:36:37
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Ylva

Barn under 18 år kan inte ingå bindande avtal. Barn under 15 år är inte straffmyndiga. Det kanske hade varit bättre att skriva att "man bara får ladda upp sina egna bilder" på sajten. Men är det inte också upp till föräldrarna att se till att barnen har tillräckligt med kunskap innan de får tillåtelse att göra något på egen hand, oavsett om det gäller att registrera sig på hemsidor eller åka buss?

2009-08-04 @ 14:41:39
Postat av: Emelie Hansson

Så det du anser är helt enkelt att de 20(cirka) som jobbar på stallet.se ska hålla koll på över en miljon uppladdade bilder? När fotografen istället kan se till att exempelvis bilden är bättre skyddad? Det tycker jag låter bakåtsträvande.

2009-08-04 @ 16:44:29
URL: http://wojak.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Ja, jag tycker verkligen att personal som jobbar på Stallet.se borde ha bättre koll på bilderna som laddas upp på deras sida innan dom godkänns. För varje bild godkänns ju innan den publiceras.Jag har skydd på min blogg och Rudolph's, högerklickskydd och jag skriver under varje inlägg att bilderna INTE får användas. Jag lämnar heller inte ut hela RSS-flödet för att förhindra bildspridningen från min blogg. Jag förklarar också med jämna mellanrum hur viktigt det är med upphovsrätt.Och jag skriver även på ALLA mina bilder min adress, namn m.m. Så det syns tydligt att bilderna tillhör mej.

/Eva

2009-08-04 @ 17:00:35
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Sara

Låter konstigt med sånt avtal till så små barn. Hur ska dom förstå de?

2009-08-04 @ 20:19:16
Postat av: Emelie Hansson

Men det finns någonting som kallas "Var och en får ansvara för sina handlingar" d.vs. om ungargna får en anmälan på sig är det de, eventuellt deras föräldrar, som får ta det, inte hemsidan. Bilderna är ungefär 3x3 cm när de godkänns och över 5000 per dag, det är inte lätt att se. I så fall skulle de som jobbar för stallet.se behöva ha koll på ALLA djurfotografer som finns, då skulle det inte finnas tid till annat.

2009-08-05 @ 10:21:24
URL: http://wojak.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Jobbar du på Stallet.se eller?Jag tycker som det säkert redan framgått att Stallet.se har ett stort ansvar för vad som publiceras på sajten. Barnen som är från 7 år och uppåt har självklart också ett ansvar, men man hjälper ju inte barnen med att godkänna varenda bild dom laddar upp. Då hjälper man ju barnen att göra något dåligt.Det måste bli någon förändring på Stallet.se. Som det är nu fungerar det inte ens att söka efter sina bilder för sidan kan helt plötsligt inte visas längre.Under tiden det inte fungerar att söka på alla bilder så borde bildfunktionen på Stallet.se stängas av helt./Eva

2009-08-05 @ 10:31:19
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Emelie Hansson

Man måste inte jobba på ställen för att ha koll.Det är inte bara stallet.se's pollicy som ser sådan ut, utan alla internetsidor. Ingenting på blogg.se stoppar dig från att ladda upp bilder från, ja, vad som helst. Blir du sedan anmäld får du ta det.

I så fall borde alla hemsidor stängas tills vidare, sedan kan man ju sätta polis eller liknande på att godkänna bilder. Eller fotografer från hela världen.

2009-08-05 @ 11:50:02
URL: http://wojak.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Jag tycker du har fel, det går inte att jämnföra en blogg med att vara medlem på Stallet.se.

Jag kan få tag på personen bakom bloggen det kan jag inte med personerna på Stallet tex.

Isf så finns det en ny lag nu som gör det mer möjligt än tidigare.

Blogg.se godkänner heller inte varje inlägg eller bild som jag postar på min blogg, det gör bara jag själv. Där är också en stor skillnad.

Sedan är det också så att Stallet.se känner pengar på alla otillåtna bilder, dem används i kommersiellt syfte för att barnen ska köpa och sälja sina djur m.m. Du måste tex. ha stallpengar för att köpa en hund och för att få stallpengar måste du köpa dom via sms eller annat.Så jag tycker bara det är dumt att jämnföra blogg.se med Stallet.se

/Eva

2009-08-05 @ 12:25:40
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Jag tycker du har fel, det går inte att jämnföra en blogg med att vara medlem på Stallet.se.Jag kan få tag på personen bakom bloggen det kan jag inte med personerna på Stallet tex.

Isf så finns det en ny lag nu som gör det mer möjligt än tidigare.Blogg.se godkänner heller inte varje inlägg eller bild som jag postar på min blogg, det gör bara jag själv. Där är också en stor skillnad.

Sedan är det också så att Stallet.se kännar pengar på alla otillåtna bilder, dem används i kommersiellt syfte för att barnen ska köpa och sälja sina djur m.m. Du måste tex. ha stallpengar för att köpa en hund och för att få stallpengar måste du köpa dom via sms eller annat.Så jag tycker bara det är dumt att jämnföra blogg.se med Stallet.se/Eva

2009-08-05 @ 12:27:24
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Jag tycker du har fel, det går inte att jämnföra en blogg med att vara medlem på Stallet.se.Jag kan få tag på personen bakom bloggen det kan jag inte med personerna på Stallet tex.

Ifs så finns det en ny lag nu som gör det mer möjligt än tidigare.Blogg.se godkänner heller inte varje inlägg eller bild som jag postar på min blogg, det gör bara jag själv. Där är också en stor skillnad.

Sedan är det också så att Stallet.se kännar pengar på alla otillåtna bilder, dem används i kommersiellt syfte för att barnen ska köpa och sälja sina djur m.m. Du måste tex. ha stallpengar för att köpa en hund och för att få stallpengar måste du köpa dom via sms eller annat.Så jag tycker bara det är dumt att jämnföra blogg.se med Stallet.se/Eva

2009-08-05 @ 12:30:05
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Emelie Hansson

Jag tycker du har fel, det går inte att jämnföra en blogg med att vara medlem på Stallet.se.Jag kan få tag på personen bakom bloggen det kan jag inte med personerna på Stallet tex.

Iofs så finns det en ny lag nu som gör det mer möjligt än tidigare.Blogg.se godkänner heller inte varje inlägg eller bild som jag postar på min blogg, det gör bara jag själv. Där är också en stor skillnad.

Sedan är det också så att Stallet.se kännar pengar på alla otillåtna bilder, dem används i kommersiellt syfte för att barnen ska köpa och sälja sina djur m.m. Du måste tex. ha stallpengar för att köpa en hund och för att få stallpengar måste du köpa dom via sms eller annat.Så jag tycker bara det är dumt att jämnföra blogg.se med Stallet.se/Eva

2009-08-05 @ 12:30:27
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Emelie Hansson

Ja, det är klart att du tycker, och jag tycker att du har fel.Personerna bakom? Menar du ex support eller de som tagit bilden? Det går att få tag på båda, får man inte tag i ungen får support det.

Som sagt så kan inte de som jobbar med att godkänna bilder hålla koll på alla fotografer i världen, det finns duktiga fotografer inom stallet.se också.Man har 10 stallpengar när man börjar (jag var med omkring 2002 när sidan startades, det är fotfarande samma) och en häst kostar 5 att skapa.

Skapa, sälj dyrare, skapa, sälj dyrare, få mer stallpengar.

Man måste inte alls ringa in och få fler.Men som sagt, om man är rädd om sina bilder som fotgraf kan man ju alltid be om att få bli moderator och godkänna allting själv.:PDetta leder ingen vart, I rest my case.

2009-08-05 @ 14:54:29
URL: http://wojak.blogg.se/
Postat av: Cia

Anmäl Stallet. För de kan inte skriva avtal med en omyndig.Eller börja med att skicka en faktura för respektive bild.

2009-08-07 @ 14:40:19
URL: http://www.mysecretwindow.se
Postat av: ANNA

Stallet är ju en sida för mindre barn som gillar djur. Och jag tror inte den tjej eller kille som har tagit dina bilder förstår "allvaret" i det. Jag tror inte att man som 7-8-9-10 osv åring förstår att man absolut inte får ta någon annans bilder. Självklart förstår jag att du blir upprörd, vem hade inte blivit det. Men ha i åtanke att det är små barn som inte visste att de gjorde fel. Däremot så tycker jag ju att om du kontaktar Stallet och påpekar att det är DINA bilder att de då ska kunna hjälpa dig med att ta bort dem från deras sida. Och att det sen är Stallets uppgift samt oss vuxnas uppgift att försöka förklara på ett snällt och vettigt sätt för barn att man inte får ta bilder hur som helst.MVH

ANNA

2009-08-19 @ 08:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory