CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

En mailfråga..


2009-10-02 | 23:02:53


Tänkte jag skulle ta upp en mailfråga som jag har fått idag, som handlar om
mina bilder.


Hej!

Min lillasyster älskar cupcakes i alla dess former. Jag har tidigare gett henne läppglans, askar, receptböcker osv med cupcakes som tema. Av en slump, en lycklig sådan kan medges, trillade jag in på din hemsida och fastnade under rubriken cupcakes. Bilderna är underbara, det måste vara perfekt att ha en hobby och ett yrke som så fint fungerar tillsammans.

Det jag undrar över är om jag kan få tillstånd att använda två eller tre av dina bilder i ett collage till henne i julklapp. Jag tänker isf framkalla dem i 15x15 format eller liknande och sätta i ram. Hon har nyligen renoverat sitt kök i 50-tals stil och än så länge lyser väggarna helt nakna (dock bredvid gardiner med pinupor). Hon skulle bli överlycklig över dessa små tavlor.

Tacksam för svar

SVAR:
Jag får ofta förfrågningar om man kan får använda mina bilder från bloggen eller hemsidan till olika saker, tex. att framkalla och ge bort som tavlor eller publicera dom på sina bloggar osv. Jag har också sagt vid flera tillfällen att det är inte ok att ta mina bilder varken från mina bloggar eller från min hemsida för att sedan återpublicera dom någon annanstans eller användas på annat sätt.

Det går att köpa dom flesta av mina bilder av mej och jag framkallar dom.
Om man skulle kunna låna mina bilder och använda dom till vad man vill så kommer jag inte kunna fortsätta att fotografera. Jag vill kunna publicera mina bilder här på bloggen för att visa andra en liten del av det jag gör, och gärna utan att förstöra bilderna totalt. (Klicka för ex. på totalförstörd bild) Det blir ju varken roligt för er eller för mej om jag tvingas att förstöra bilderna så mycket.För att köpa bilder av mej så kan ni antingen skriva ett mail med en länk till den bild / bilder så jag vet vilken eller vilka ni önskar köpa, då behöver jag också ert namn och telefonnummer. Eller så går det också bra att ni ringer till mej, mitt telefonnummer hittar ni på min hemsida.

/ Eva

P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
© fotograf Eva BlixmanKommentarer
Postat av: Liane

Visst det är jättekul när andra gilalr ens bilder men där stananr det. Vore det inte bättre med ett mail om man får köpa korten istället för att "låna" andras för att sen göra om dom till "sina" egna bilder. Det är ju trotss allt ett jobb DU lägger ner på att ta dina bilder, det vore skittrisat för oss andra att inte kunna få njuta av dina alster som du så generöst delar med dig.

2009-10-03 @ 08:29:21
URL: http://lianestradgard.blogspot.com
Postat av: Camilla

Jag har hittat en blogg som jag tror har stulit en bild av dig. http://jennifersoderlunds.blogg.se/2009/october/fredag.html

2009-10-03 @ 10:56:39
URL: http://luxardo.blogg.se/
Postat av: Helena

Vet vad du menar, nu när jag startat min fotoblogg så får jag förstöra bildkvaliten så dom inte blir roliga att skriva ut, jag får lägga på en stor logga som inte är allt för lätt att beskära eller klona bort, dina loggor brukar vara snygga och passa till bilden=)Dom värsta är de som "snor" en bild och hävdar att det är deras egen.

2009-10-03 @ 12:16:41
Postat av: Micke

Tycker som föregående varför inte fråga om man kan få köpa i första hand? Inget är gratis... tro inget annat... om man ska dra en liknelse så finns det tom. program på internet som kallas "Gratis" men som endå inte kommer att fungera innan man har betalat... och är det något snyggt som man vill ha, vad är problemet med att betala? Har man inte råd så kan man köpa saker med sämre kvalitet eller fulare men som är billigare...

2009-10-03 @ 16:35:39
Postat av: Linda, foto

Håller delvis med dig. Blir förbannad på folk som tar bilder och återpublicerar dem i sin blogg eller annat publikt ställe, MEN det är ju faktiskt tillåtet att kopiera bilder man hittar på internet och använda för privat bruk, tex framkalla och hänga på väggen hemma. Att ge bort bilden man framkallat är däremot en annan sak.

2009-10-04 @ 00:53:37
URL: http://www.hillmering.se
Postat av: Anonym

Det står klart och tydligt under alla dina bilder "P.S. Bilden får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.""Utan min tillåtelse". Du kan ju lika gärna ta bort den delen med tanke på att även om man frågar dig om lov får man ändå inte använda dem.Denna kvinna tog sig tid och frågade dig, hon hade en jättefin anledning till varför hon behövde dina bilder. Så sjukt patetiskt att du kräver pengar för det. Hon vill ha bilderna för eget bruk - en kopia.Pengar är inte allt. Vi är alla människor. Fy för människor som inte ställer upp för varandra.Och kom inte och säg att om du "ger bort" allting gratis så kan du inte längre fortsätta med det du gör. Du har sagt i ett tidigare inlägg att du gör den här bloggen för din egen skull, utan syfte att vinna något på det.Patetiskt.

2009-10-04 @ 13:58:13
Postat av: Anja

Håller med föregående talare - varför inte fråga direkt om man kan få köpa dina bilder? (Just den här personen hade ju dessutom inte haft något emot att betala för cupcakesaker tidigare) Du kanske kan lägga till det i texten under bilden på din kamera i sidlisten på bloggen, där du informerar om att det inte är tillåtet att kopiera eller låna dina bider utan tillåtelse, men däremot okej att köpa bilder - typ "bilderna finns till försäljning i pappersformat, kontakta mig för information" eller liknande.

2009-10-05 @ 11:15:53
Postat av: Linda, foto

Jag ser inget fel alls i att någon frågar om man kan få använda en bild (vilket man får, helt lagligt, om det är för privat bruk). Bara att svara nej om man inte tycker det, eller säga att det kostar pengar. Vad är problemet? Det måste ju vara jättekul att folk gillar ens bilder så mycket att de vill ha dem på väggen.2009-10-05 @ 14:27:33
URL: http://www.hillmering.se
Postat av: Gustav

Nu är jag ganska sen här, men det finns många människor som fått fotouppdrag, jobb och annat som på sikt har gett jobb/pengar tack vare att de har CC-licenserat - http://sv.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons - sina verk (bland annat bilder). Då slipper man även förstöra sina bloggar med copyright-tecken och annat som ju faktiskt förstör bilderna. Enligt mig själv ser det också smått oseriöst ut när man blaffar på ett stort copyrighttecken på sina bilder (inget ont om dig Eva - du tar superbra bilder!). Det skulle vara intressant om du har några andra invändningar mot Creative Commons förutom att man "inte tjänar pengar" och att andra människor "snor" bilderna. :-)Micke - saker kan visst vara gratis. Finns mycket exempel på till exempel program (hallå, betalar du för Firefox eller?). Bloggverktyget Wordpress, som är en av världens största, är helt gratis och med öppen källkod.

2009-10-12 @ 21:25:41
Postat av: josefin

jag har aldrig sett så fina muffins i hela mitt liv, jag trodde inte ens att det fanns. Superfina bilder och superhärliga muffins. vill äta dom alla!!! Så inspirerande!!

2009-10-15 @ 20:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory