CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Kamphundar...


2010-06-05 | 12:40:22


Kamphundar förbjuds i Danmark... - Här är en länk till aftonbladet om vilka hundraser som förbjuds i Danmark. Hundraser som redan är förbjudna i Danmark är dessa: Pitbull och Tosa, Japansk kamphund.

Det var också en omröstning om man tycker Sverige bör lagstifta om farliga hundraser och 75% har svarat ja på den frågan. Vad tycker ni? Berätta gärna vad ni tycker och varför.

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Sandra

Tycker detta är helt sjukt! Det finns INGA kamphundar, det är ägarna som gör hunden.. Fy fan vad arg jag blir på sådana här fjanterier. En chihuahua kan vara minst lika farlig som en pitbull..

2010-06-05 @ 13:04:06
URL: http://musikoffer.com
Postat av: Fredrika

Jag tycker verkligen inte att man ska "förbjuda hundraser" i Sverige. Det är som att förbjuda t.ex tyskar att komma hit. Det är bara dumt! Och det finns ju inte direkt "farliga hundraser", som dom säger, det är ju bara vissa hundar. Och om man tränar dom rätt från det att dom är valpar, så är dom inte så "farliga".

2010-06-05 @ 13:12:20
Postat av: Emma [ M i s s G r i m m ]

Problemet är att de "farliga hundraserna" sällan är de som tituleras som kamphundar. Om man kollar på bitstatistiken så ligger blandrashundar högst upp på listan. Bland de renrasiga hundarna som biter oftast så ligger allas våran kära familjehund Golden Retriever. En hund av raser som ofta betecknas som "kamphundar" (dvs. Rottwiler, olika raser av bullterrier, Schäfer, Dobberman mfl.) är oftast pålitlig, det ligger i deras natur att vakta, och när man vaktar så hotar man innan man biter.

En hund såsom Golden eller div. blandraser har inte den naturliga vakten i sitt medfödda beteende. Därför hotar de sällan innan de biter, vilket gör deras attacker väldigt oförutsägbara och livsfarliga.Bland de hundraser jag har sett som har gått till attqack mot människor (folk jag känner, alltså för mig pålitliga källor) så finns Hamiltonstövare, Golden Retiever, Jämthund, Grand Danois samt olika blandraser med terrierinslag (tex. Borderterrier, jack russel mfl.) eller chihuahuainslag.

Ingenstans har jag hört om en såkallad "kamphund" som har attackerat en människa.Visst är farliga hundar ett problem, men att rikta in sig på specifika raser är helt fel väg att gå för att ta tag i problemet. Det är ungefär som att tänka att om alla slutar röka så kommer cancer att utplånas.

2010-06-05 @ 13:15:41
URL: http://missgrimm.blogg.se/
Postat av: Sara ~ Candis

Jag anser fortfarande att det är människan bakom hunden som formar den. Dock borde man få göra ett slags prov t ex för att kunna få köpa en sådan hund som kräver mer arbete och erfarenhet. Men de flesta uppfödare vill ju tjäna pengar och säljer hundarna till vem som helst. Hur kan man förbjuda Dogo Argentino i danmark?? Den är ju avlad för att jaga vildsvin med bland annat?!

2010-06-05 @ 13:17:31
URL: http://candis.se
Postat av: EmmaConstance

Självklart inte! Det är människan som uppfostrar sin hund och det är denne som gör hunden farlig. Visst finns det kamp i vissa hundar naturligt men det är som sagt människans jobb att se till så inte det kommer fram, eller hur man ska säga. Ta en staffe t.ex., urmysiga hundar som inte brukar göra en fluga förnär. Men i fel händer kan den självklart bli farlig.

Jag tycker man borde ha bättre koll på vilken typ av människor det är som skaffar dessa "kamphundar" istället för att förbjuda en massa raser.

2010-06-05 @ 13:18:36
URL: http://emmaconstance.webblogg.se/
Postat av: Luci

Jag har sett en del ägare som använder sin hund som en täckmantel. Det är där problemet ligger att en del ska inte ha en sån hund! Jag säger som många andra det är ägarens fel, inte hundens. Jag har träffat många kamphundar med rätt ägare och de har varit hur söta som helst. Bra inlägg!

2010-06-05 @ 13:26:22
URL: http://luci.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar till Sandra

Jag tycker det är ganska så fånigt att jämnföra en liten chihuahua med en pitbull... har du träffat en chihuahua? Du vet att dom väger mellan 0,5kg - 3kg. Och deras korta nos gör att dom får ett väldigt litet gap. Nej jag tycker faktiskt det är helt fel, en chihuahua kan inte göra samma skada eller vara lika farliga som en pitbull kan.

/Eva

2010-06-05 @ 13:30:55
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Karin Denfors

Jag tycker att man borde införa ägartester istället, se till att ägarna är lämpliga nog för att ta hand om en hund.Däremot kan jag väl förstå att många köper ju de här raserna just för att de är vakthundar, och jag anser inte att man ska man inte använda hundar eller djur på det sättet.

2010-06-05 @ 14:13:26
URL: http://denfors.blogspot.com
Postat av: Sandra

Som man brukar säga, det är inte hundens fel utan ägarens, jag tycker man ska göra ett lämplighetstest hos personen som köper en så kallad "kamphund" eller liknande.'schäfrar är inte nådiga heller när dom sätter "den" sidan till tex så det är bara löjligt att gå in och förbjuda vissa raser när egentligen ALLA hundraser kan bli uppfostrade aggresivt och felaktigt.2010-06-05 @ 14:55:17
URL: http://isoptera.blogg.se/
Postat av: Angelica

Nej. För som många andra har sagt - det är ägaren som fostrar sin hund. Min kusin har en amstaff och två småbarn. Hunden är världens snällaste! Likaså mamma o pappas rottweiler - världens snällaste!En toypudel är lika farlig som en "kamphund". Kanske mest för att man inte "förväntar" sig att en sån liten rackare ska bli elak och därför har högre toleransnivå vad gäller banning.

2010-06-05 @ 15:25:28
URL: http://angelican.se
Postat av: Micke

Kan tycka att förbud är lite hårt. Men eftersom vissa hundraser används som dom gör och när dom syns så tydligt i allvarliga skador mot barn,vuxna och andra hundar så är det väl inte mer än rätt.

Skulle även kunna tänka mig att man kan få ha dessa hundar mot att man har en licens, som verkligen inte bara skrivs ut. Utan att man måste ha någon sorts erfarenhet och prov, men problemet är väl att det alltid går att lura system med licens så då kanske förbud är bättre.

2010-06-05 @ 15:35:24
Postat av: Anonym

Det är ju som att man skulle utvisa alla invandrare för att någon har en seriöst knepiga tanke kring att just en grupp individer skulle vara sämre för de andra.

2010-06-05 @ 16:33:56
Postat av: Eva Blixman

SVAR till anonym

Jag förstår inte alls din jämnförelse? Man kan ju inte jämnföra djur och människor.Men för att din jämnförelse med djur och människor ska få någorlunda likhet så skulle man kunna jämnföra detta att kamphundar ska förbjudas med när människor gör kriminella handlingar och åker in i fängelse.

Nu funkar det inte att kasta in hundar i fängelse och då blir det ett förbud mot just rasen istället.Jag tycker att man borde ha licens för alla dessa hundraser istället och kanske för fler(?). Där ägaren då får genomgå ett test och först bli godkänd, typ som när vi tar körkort eller liknande. Som ägaren kan bli av med om det inte sköts på rätt sätt. (precis samma sak som man kan bli av med ett körkort)/Eva

2010-06-05 @ 16:56:20
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Linda, foto

Jag tycker inte att några hundraser ska förbjudas, det är bara dumt. Inför hellre någon form av licens för de människor som skaffar sig så kallade "farliga hundar". Med rätt ägare är en pitbull inte det minsta farlig. Problemet är ofta när människor skaffar sig tex en pitbull bara för att det är coolt, men sen inte klarar att ta hand om hunden på rätt sätt.

2010-06-05 @ 18:09:08
URL: http://www.hillmering.se
Postat av: Benita

Jag tycker inte man ska förbjuda hundraser men att man ska förbjuda vissa människor att ha hund för det är deras fel att hundar över huvudtaget biter andra hundar/människor. Det är aldrig hundens fel oavsätt ras....

2010-06-05 @ 18:35:02
URL: http://benii.blogg.se/
Postat av: Peter

Att ha politiskt korrekta åsikter är väldigt viktigt i lagomlandet Sverige, där åsikter rinner likt långfil - så man inte riskerar att stöta sig med någon grupp av människor...eller hundar.När jag läser några av de åsikter och "vetande" som ges till känna i kommentarer här ovan, blir jag allvarligt orolig.

Hur är det egentligen allmänt ställt med förmågan att tillgodogöra sig information?

Jag trodde inte det kunnat undgå någon att sk. kamphundar är ett problem, dessutom starkt växande, där det inte enbart är hundarna i sig som utgör fara, utan i lika hög grad de kategorier av människor som är de vanligaste ägarna av dessa raser.Om jag formulerar om din fråga, och ställer den med något annat innehåll...Tycker ni att det ska göras lättnader i vapenlagen, så att det framledes ska vara tillåtet att bära stillet, machete, handeldvapen, och maskingevär?Jag är tämligen säker på att svaret är ett rungande Nej, precis som jag är säker på att några kommer att säga att det är en korkad jämförelse.

Till som upprörs över jämförelsen vill jag säga att den är fullt relevant - vare sig kniv eller skjutvapen dödar! Det är människan bakom - precis som då det gäller kamphundar.Jag har på nära håll följt debatten i Danmark, som stundtals varit väldigt hätsk, men samtidigt saklig. Heder åt danskarna som vågar ta ett obekvämt politiskt beslut!Som senkommet svar på din fråga - Ja! Förbjud kamphundsraser snarast!Voff/Peter2010-06-05 @ 19:06:36
URL: http://phfoto.wordpress.com
Postat av: R O R A . S E

Det handlar om UPPFOSTRAN. Förbjud (eller varför inte utvisa och varför inte avliva) personerna som uppfostrar sina hundar på detta vis istället!!!!!!

ALLA hundraser kan uppfostras till att bli aggressiva.Jag känner massvis med Pittbuls/Amstaff osv somär underbara hundar!

2010-06-05 @ 20:37:00
URL: http://rora.se/
Postat av: Eva Blixman

Svar

Jag tycker det är intressant att så många är emot förbud här bland kommentarerna... när det är helt åt andra hållet i omröstningen på aftonbladet.

Kanske är det så att dom som är för förbud och läser min blogg inte vågar säga det? Synd isåfall.Tänkte jag skulle berätta eftersom nästan alla som kommenterat berättar vilka gullhundar pitbulls mfl. är. Att jag har en granne med en pitbull här som är jättego mot sin familj, men inte alls jättego mot hanhundar som han möter. Min granne och jag skulle tex. aldrig att låta våra hundar hälsa... Utan vi håller dom en bit ifrån varandra.Sen vill jag också säga att det finns ingen som kan vara säker till 100% på sin hund i alla lägen. Man vet inte vad som rör sej i deras huvud och vad som kan trigga igång dom. Jag tycker det är otroligt synd att så många kan vara så övertygade om att deras hundar är snällast. Man borde vara uppmärksam i alla situationer, för ingen är den andra lik. Håller man då också sina hundar kopplade så händer mindre olyckor./Eva

2010-06-05 @ 21:00:36
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Eva Blixman

Här kan man läsa lite om kamphundar:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kamphund

2010-06-05 @ 22:00:31
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: TL

det är inte hundar som är farliga bara för att de tillhör en specifik ras, det är dess ägare, eller människor som enbart tränar hundar att utkämpa slagsmål (av såklart egoistiska och ohumana skäl!).

2010-06-06 @ 01:17:21
URL: http://tamthiphoto.wordpress.com
Postat av: Tammy

Vad är en kamphund?Jag har haft hund hela mitt liv och sett alla möjliga sorters hundar göra saker jag aldrig skulle trott om vissa raser.Min bror blev biten av en Tax en gång och fick sy fast läppen igen. En kompis blev biten av en ilsken liten pudel och fick sy fast en bit av kinden...o.s.vEn stor hund, har mer kraft, en del hundar är avlade att kampa, och att inte släppa taget...terriers m.fl...Newfoundland har jag, en stor, stark ras - är den farlig? Den är känd för att vara en otroligt snäll hund. Men jag vet vad en Nuffe kan göra, och vad händer med en Nuffe i fel händer? Han blir ett dödligt vapen vill jag lova.Förbud är jag inte mycket för, men det skrämmer mig oerhört hur lätt det är för vem som att köpa hund idag.Det borde införas mycket hårdare krav på uppfödare, idag kan vem som bli uppfödare och alla vet att många säljer till vem som - pengarna styr och så länge pengar styr, blir man aldrig kvitt problem.Att idioter dras till att ha en del raser som förlängare för sitt taskiga självförtroende är bedrövligt.Så vad kan man göra? Införa krav, enorma krav anser jag för att skaffa en hund, för det är ett liv som man tar ett ansvar för, precis som ett barn man skaffar. Sköter man inte den, ska man inte få ha den kvar.uppfödarna borde verkligen granskas, idag kan du hitta dom överallt, på blocket där dom säljer hundar hur som...- vi snackar om LIV!Jag har sett program om hur man använt kamphundar att döda varann, i tävlingar där människan det stora svinet ligger bakom, där man bär ut hundarna som förlora och dödar dom med vatten och ström, mitt hjärta brister...Bakom alla problem med djur, ligger människan!Och jag anser att det är hos människan man ska börja lösa problemen, och där kan man förbjuda på den ena och andra!Jag vill kunna gå ut med min hund, utan att vara rädd för att idioter sa släppa sina gansters på mig, varför det? För att skydda mig eller min hund? Nä, många ggr för att skydda deras eget!Så många ggr har idioter med hundar kommit mot mig och mina djur, och dom ska vara glada att jag trots allt lyckats avstyra det dom själva inte kunde pga av inkompetens då det gäller handhavandet med hundar.2010-06-06 @ 11:07:02
Postat av: TESCHO - Web design, Photography & Doggies

Det är helt fel! Man ska inte förbjuda en ras utan man ska förbjuda människor till att bli hundägare om de inte klarar av ansvaret. Om man väljer en arbetshund ska man se till att ha tiden samt erfarenheten ang hur man uppfostrar.De bör istället införa kurser som hundägare ska gå på.

2010-06-06 @ 13:48:37
URL: http://tescho.se/blogg
Postat av: Martina

Förbjud inte hundarna, förbjud personerna att ha hund. Det är aldrig hundens fel utan den som håller i kopplet. Det spelar ingen roll vilken ras det är. Du kan få vilken hundras som helst att bli farlig. Folk förstår inte hur mycket jobb det är med de vassare raserna. Folk tror att det bara är att köpa en hund men inser inte hur mycket motion och aktivering dom faktiskt behöver för att må bra. Näe, inför hundkörkort!

2010-06-06 @ 15:59:51
URL: http://martinag.blogg.se/
Postat av: Anonym

Som svar på att din grannes pitbull inte är go mot andra hanhundar vill jag komma med den otroligt intelligenta kommentaren: Och?Vi har precis skaffat hund och insett att majoriteten av hundarna i vårt område inte alls är glada i andra hundar, och raserna det gäller är bla. schäfer, portugisisk vattenhund, bichon havanaise och bichon frisé - vilka inte precis brukar klassas som kampraser... Så återigen, det är hundägaren och olyckliga omständigheter, inte rasen.(sen låter vi såklart inte vår valp hälsa på någon hund hur som helst...)

2010-06-06 @ 18:57:37
Postat av: Eva Blixman

Svar till ANONYMMitt svar var till alla som skrivit om vilka gullhundar pitbulls är. Men jag tror nog du förstod vad jag menade utan att jag behöver förklara det en gång till.Vad roligt att ni skaffat er en liten valp. Vad är det för ras?Nej en liten valp bör inte hälsa på alla hundar man möter, utan det är viktigt att deras första möten med andra hundar blir så bra som möjligt. Så det är ju bättre att låta den lilla valpen träffa hundar som man känner./Eva

2010-06-06 @ 19:45:27
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Sara

Oj, det var inte meningen att vara anonym sist (:Jo, jag förstår din poäng, och min poäng är att bara för att de inte är jätteglada i andra hundar så behöver inte hunden i fråga tas bort eller rasen förbjudas.En 11 veckor gammal welsh springer spaniel som för tillfället beter sig som ett litet monster, men hon tycker iallafall om både människor och hundar :D

2010-06-06 @ 21:35:52
Postat av: Ulrika

Eftersom jag är ägare till FYRA stycken Staffordshire Bull Terrier så är jag inte särskilt positiv till förbud. Ett förbud spelar ingen roll. De hundar som är ett störst problem är blandraser, där man blandar styrka med vakt osv osv där man inte vet vad man får. Finns MÅNGA hundar av olika raser som inte gillar andra hundar. Men det är terrier.... och dom låter mer än det är! Dom låter hemskt mycket när dom leker med varandra - för en oinvigd låter det nog otäckt, men oftast är det bara lek.En film på hur lek kan se ut (detta är dock ändå väldigt liiiite läten!) ni får ursäkta min slampa till tik som försöker sätta på min hanhund...http://s44.photobucket.com/albums/f10/disabsigel/?action=view&current=Bild033.flv

Men OBS - detta är endast lek!!Förbud mot dessa "kamphundar" skulle inte göra någon skillnad. Dom som är intresserad av att ha en FARlIG hund- hittar andra raser att blanda som kan bli farligare. Förbud funkar inte!!!2010-06-07 @ 07:42:28
URL: http://tcphoto.blogg.se/
Postat av: Sessan

Jag äger ingen hund själv men i min släkt har många hund & jag tror att hunden blir som man fostrar den. Min farfar har haft raser man anser som kamphund, men vad jag hört av dem då jag inte själv minns det så är de de hundarna som har varit snällast.

2010-06-07 @ 08:16:00
URL: http://victoria87.blogg.se/
Postat av: Frida

förbjud farliga hundägare

2010-06-09 @ 18:18:31
URL: http://sendelbach.blogg.se/
Postat av: Pian

Tycker verkligen inte att man sja förbjuda vissa hundraser. Har själv en rottishane som jag och min sambo bor med i stan, jag har utan problem ha honom lös på stan men väljer att inte ha det pga. respekt för hundrädda människor. Men om jag hade haft det så hade han inte brytt sig, bryr sig varken om människor eller andra hundar. Men jag tycker att det borde vara krav på att gå en eller flera valpkurser och att hundens ägare borde få något "hundkörkort" för det finns dem människorna som inte ens borde få ha en guldfisk. Tack för en superbra blogg och alltid lika fina bilder!

2010-06-15 @ 08:54:06
URL: http://ruweni.blogg.se/
Postat av: emelie

jag skrev om just kamphundar för ett tag sedan. Folk säger hela tiden "åhh den rasen är så farlig".

Nej. Folk som säger det har ingen aning. Det finns inga hundar som är farliga från början. Det är ägaren som gör dem farliga. Då borde man alltså förbjuda människor att ha en sortens hund istället. Visst. Dessa hundar har det i blodet. Men om man kan hantera hunden rätt så kan den bli mycket snällare än många andra hundar. Jag har själv en golden retriever. Och tro det eller ej. Men den har blivit utsedd till en av de farligaste raserna. För folk tror hela tiden att de är så snälla och gulliga och vill därför klappa dem så fort det ser en. Och då kan den bita. Jag tycker det är så förbannat löjligt allt det här med att hundar är farliga. Det är ägaren och inget annat. Och det har jag fått bevisat för mig också.

2010-06-18 @ 23:58:32
URL: http://jonassonemelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory