CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Sminktips


2010-09-25 | 13:27:07
Sminktips - Först måste jag säga att jag är inte något proffs på smink, jag tycker det är roligt och snappar upp lite här och där. Lite snappar jag upp från en kompis som är proffs, men sedan är jag intresserad och läser om smink på nätet, tidningar och böcker.
Jag har haft några läsare här på bloggen som varit väldigt intresserade av vad jag använder för smink, så jag tänkte visa mina favoriter just nu...

Först har jag en foundation från Shiseido, och det bästa är ju om någon i en butik hjälper till och hittar en färg som passar ens egen hudton. Sedan använder jag en concealer från YSL som är ljusare än min egen hudton och jag använder den runt ögonen för att få en piggare blick. Solpuder från Too Faced använder jag lite försiktigt på kinderna och jag sveper även runt lite i ansiktet med borsten när pudret så gott som är borta från borsten. Det är inte så snyggt att måla sej brun tycker jag.

Till ögonen använder jag två olika ögonskuggor från MAC, en ljus och en mörkare. Den ljusa lägger jag på hela ögonlocket med den stora borsten och den mörka skuggan lägger jag som en liten sotning längs fransarna med den mindre borsten. Man kan sota mycket och lite, det beror ju lite på vad man ska göra... på kvällen funkar det ju att sota lite mer. På dagen brukar jag inte sota alls faktiskt. Men när jag tar självporträtt blir det som en kvällsmakeup, och det pga. att blixtljuset tar bort väldigt mycket av sminket. Jag har även en ännu ljusare skugga som jag ibland kan använda i ögonvrån. (finns inte i bilden ovan)
Sedan använder jag svart mascara och svart kajal och jag målar med den svarta kajalen längs franskanten på dom övre fransarna. Och ibland väldigt lite vid dom undre fransarna.

Och till sist en ljus läppenna från Shiseido och ett ljust läppglans från YSL.

Det var mina sminkfavoriter och tips för dagen, men dom ändras lite då och då. Hoppas ni har någon nytta av mina små tips. :o)

/ Eva

P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
© fotograf Eva Blixman


Kommentarer
Postat av: Micke

Ser ut som bra tips, men jag ska nog ta det lite försiktigt med sotningen... ;)

2010-09-25 @ 13:47:46
Postat av: Eva Blixman

hahahahaha

2010-09-25 @ 13:51:53
URL: http://blixman.blogg.se/
Postat av: Tess : Istla.se

Jag älskar smink, men använder inte hälften så mycket som man kanske skulle använda för den perfekta make-upen.Gillar dina färgval.

2010-09-25 @ 16:24:41
URL: http://istla.se
Postat av: Maria - Fashion, Fame and Everything in Between

Jag ÄLSKAR det här inlägget! Använder likadan mascara och den är jättebra! Är jättesugen på att köpa den ljusa ögonskuggan som du använder, ser så himla snyggt ut på dig. :)

2010-09-27 @ 16:24:42
URL: http://MariaMelle.blogspot.com
Postat av: Sara

Jag tycker det är jätte kul med smink. Och det är skillnad (oftast) på dyrt vs. billigt. Jag letar ständigt efter nya favoriter! :-)

2010-09-27 @ 18:05:50
Postat av: Malle

Jo många av produkterna är vackra och bra och känns jättelyxiga både på och i hyllan MEN jag höjer ett varnande finger för innehållen. Läs innehållsförpackningarna lite titt som tätt. Det kryllar av många ämnen som särskilt yngre personer bör undvika, ex parabener!

2010-09-30 @ 20:50:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory