CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Lösa hundar..


2008-06-30 | 16:23:57


Jag läser och hör problem med lösa hundar dagligen i bostadsområden och
tänkte höra med er vad ni tycker...

Jag vill kunna gå med min hund på promenad utan att lösa hundar springer
fram till oss. Så är det inte här idag... ofta är det lösa hundar som springer
fram till oss. Och det är inte förrän hunden är framme vid oss som ägaren
börjar kalla in sin hund, lite sent då kan jag tycka.

Hur är det hos er och vad tycker ni om lösa hundar i bostadsområden?

/ Eva


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med dig! Hundar ska bara vara lösa på områden som är tillåtna som rastplatser. Jag har själv en bordercollie som inte tycker om att hälsa på andra hundar, inte barn heller för den delen.

Vilka vackra bilder du har i din blogg!

2008-06-30 @ 16:37:29
Postat av: Hanna

Jag hade en hund som jag tog hand om i ett år. Hon var en toppenhund och jätteduktig. Det finns ingen hund som är som hon. Jag gick ofta lös med henne och det gick jättebra. Hon höll sig alltid nära mig och hon gick bara lös när jag kunde se så långt fram att man skulle hinna kalla in henne i tid om det kom en annan hund eller människa. Jag hade också lärt henne att alltid gå på trottoaren vilket underlättade mycket.Annars är jag själv en människa som inte gillar när folk låter sina hundar springa som de vill och nosa på ens egen hund. Jag tycker att man ska använda sunt förnuft helt enkelt. Är det ett bra ställe att släppa hunden? Kan jag lita till 100% på hunden?

2008-06-30 @ 16:41:19
URL: http://hannapannaz.blogg.se/
Postat av: Milla

Det är samma ska här, tyvärr.

Jag tycker absolut att man skall koppla sin hund när man möter någon!

Kram Milla

2008-06-30 @ 16:52:04
Postat av: Nettan

Jag har ju 3 st killar och alla tre går i koppel.

Vi bor i ett bostadsområde där det är väldigt mycket hundar och småbarn, så självklart har jag mina hundar kopplade.Sen finns det självklart såna där ägare som tror att dom har pejling på sina hundar när dom inte går i koppel, men nog 17 kommer dom framspringande till oss som går med hundar.Två av mina killar är väldigt duktiga på att gå utan koppel, men det sker bara på sena kvällen då man vet att det inte är så många ute. Men pejling måste man ha.kram

2008-06-30 @ 16:57:06
URL: http://hasselby.blogg.se/
Postat av: mana

jag tycker det är okej att ha hunden lös ifall den går fot. med andra ord en hund som inte rusar omkring som den vill.

2008-06-30 @ 17:48:17
URL: http://manamonroe.blogg.se/
Postat av: Sofia

Med tanke på att vår hund är så stor så får ägarna oftast panik när de ser oss och tror att vår käre jycke är en mördarmaskin, så OM det är några lösa hundar runt oss så blir de snabbt kopplade.Har dock märkt att det är många som tycker att det är okej att ha lösa hundar så länge de är små.

Har man hundfobi så har man väl ändå hundfobi vare sig det är en liten en eller en bjässe? Jag tycker riktigt synd om de människorna :/

2008-06-30 @ 18:04:55
URL: http://ungato.blogg.se/
Postat av: Evelyn, i hemmet

Visst finns det lugna hundar som lyder, men jag tycker ändå att man ska ha dem kopplade. Man vet aldrig vad som kan hända. Även den lugnaste hund kan bli uppjagad av katter, barn eller andra hundar.

2008-06-30 @ 18:20:42
URL: http://ihemmet.blogg.se/
Postat av: Jenkan

Om en person verkligen FÖRSÖKER kalla in sin hund så brukar jag stanna och vänta, för jag vet hur jobbigt det kan vara.

Men skiter ägaren i det kommer bitchen i mig fram ;), har haft FLERA stora bråk ang detta och hoppas att ägarna tänker till lite efteråt..

Tyvärr verkar det som allmänt ok att ha tikar lösa hej villt, för dem är så snälla mot varandra?!Hur som helst, kommer det fram en hund till oss så petar/föser/skrämmer jag bort den (beroende på size iofs), och när det gäller att försvara min hund så ställer jag mig emellan. Blir jag biten så får jag ärr, blir Leia det så överlever hon inte..

Även fast jag har stor respekt för större hundar (eller eg. alla hundar)..I vårt område är det som tur är inte tillåtet med lösa hundar, vilket är jätteskönt eftersom jag inte vet en enda som kommer på inkallning....

2008-06-30 @ 18:33:07
URL: http://www.jenkan.se
Postat av: Marianne

Vi som bor i ett område med ca 75 hus men också med mycket vilt omkring oss tycker förståss att det är en självklarhet att ha hunden kopplad. Spelar ingen roll vilken sort det är. Det har hänt flera gånger att hundar jagar ut rådjur på isen eller i sjön och sen springer efter. Vi har lyckats fånga ett par hundar och sagt till på skarpen men vad hjälper det. De fortsätter bara att vara så himla nonchalanta. Ägarna alltså , ha,ha. Sen ska naturligtvis hundar få springa fritt både för motionens skull och för att få leka av sig. Men då ska det vara på platser som det inte finns en massa promenadstråk eller cykelbanor på. Har själv blivit påsprungen av en utrusande hund på cykelbana.

Nej, håll dom i koppel både för deras egen del och för andra hundar. Och framför allt för mäniskor som är hundrädda. Jag tycker jättemycket om alla sorters hundar men jag vill bestämma själv när jag vill hälsa och klappa den. Så fick jag det sagt.

Ge lille Ruffe en klapp från mig:o))

Vem höll han på i fotbollsmatchen förresten, ser ju att han gillar fotboll hi,hi :o)

2008-06-30 @ 18:36:06
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: carro

vi har inga direkta lösa hundar här, isf springer dom på deras trädgårdar vilket inte stör mig, men om dom skulle ha sprungit löst, då skulle jag nog tyckt att det va lite jobbigt :P

2008-06-30 @ 19:00:24
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag brukar gå ut med en grannes hund och hon går lös, men hon kan verkligen uppföra sig och lyssnar nästan bättre på mig än på hennes ägare. Hon är högst tre meter ifrån mig när hon går lös och när vi möter andra hundar kopplar jag henne! Men det är illa när folk inte har koll på sina hundar.

2008-06-30 @ 19:04:34
URL: http://sofie1994.blogg.se/
Postat av: Alexandra

näe lösa hundar är absolut inget för mig. jag litar inte på att ägarna klarar av dem och att de har full koll hela tiden. min hund går alltid kopplad förutom om den är i tex en hästhage (utan hästar då)

2008-06-30 @ 19:14:00
Postat av: kärve

Jag brukar ha min hund lös tidiga mornar eller sena kvällar då ingen annan är ute. Eftersom hon har en tendens att springa fram till andra hundar och det är otroligt pinsamt så har jag henne lös och jag ser en annan hund så kopplar jag henne direkt.

2008-06-30 @ 19:15:52
URL: http://karvegard.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej, jag tycker det är okej att ha sin hund lös om den verkligen lyssnar och håller sig till matte/husse. Men generellt sett tycker jag att man ska hålla sin hund kopplad och att man därmed visar alla andra hundrädda och icke hundrädda respekt, att även ha påsar med sig och plocka upp efter sin hund borde vara självklart, men är tyvärr inte det för alla.

2008-06-30 @ 19:20:58
Postat av: alice

jag har absolut inga problem med lösa hundar om dom klarar av det vs. Mina grannar har en schäferhund som dom knappt aldrig kopplar och det kanske inte är det bästa eftersom den är väldigt arg av sig, jag tror till och med att det gått så långt att folk polisanmält. Sen har jag aldrig min hund lös, jag kör med långt koppel så dom har en viss frihet men så att jag slipper oroa mei.

kram! :DD

2008-06-30 @ 19:23:49
Postat av: LAJSA.NET

Vi hade alltid vår förra hund lös. Men vi hade kontroll över henne vilket många inte har utan låter hunden springa fram till alla och göra hur den vill, det gillar inte jag!

2008-06-30 @ 19:25:01
URL: http://lajsa.net
Postat av: Fia & Ella

Är du säker på att du verkligen gillar Sverige? Innan du svarar, kolla detta:http://nutcream.blogg.se/2008/june/argumentation-mot-sverige.htmlDet kanske ändrar din åsikt.

2008-06-30 @ 19:32:34
URL: http://nutcream.blogg.se/
Postat av: Carro

Nej, jag tycker inte man ska få ha sina hundar lösa, för det finns ju folk som är hundrädda.

Som när man tillexempel är ute och springer, så vill man ju inte att en hund springer fram till en om man är hundrädd.

2008-06-30 @ 19:44:24
URL: http://carrolovesbill.blogg.se/
Postat av: Albatross

De ska vara kopplade, är det inte lag på det här i Göteborg?

2008-06-30 @ 20:01:47
URL: http://www.metrobloggen.se/myalbatross
Postat av: Seykal

Visst ska man kunna ha sin hund lös men då gäller det ju att man har kontroll över sin hund också. Senast förra veckan blev jag och Diesel påflugna av en hanagressiv schäfer/vit herdehund blandning.

DET VAR INTE KUL! speciellt inte när det var en typ tolvåring som var ute med hunden!p.s har bytt blogg, förra var mindiesel.blogg.se.Men du kanske inte minns mig, jag tipsa dig om hundburen! :)

På den nya bloggen skriv det om BARA hundar, hunddagis!

2008-06-30 @ 20:53:37
URL: http://eahunddagis.blogg.se/
Postat av: äma

Jag ska förklara min syn på saken... Det kommer låta sjukt, men så är det.

Jag har så länge jag kan minnas varit rädd för hundar. Inte lite rädd, utan väldig rädd.

Jag vet inte vad det kommer ifrån. Det måste ha hänt något när jag var liten eller nått.

Det förstör mitt liv, seriöst. Jag är inte nervös om jag ser en hund som går i koppel. Det kan ju inte hända något, eller hur. Ägaren har ju full kontroll. Men okopplade hundar är förmodligen det värsta jag vet. Ser jag en okopplad hund 100 meter bort så vänder jag direkt och springer allt vad jag kan långt, långt bort. Då brukar mitt hjärta dunka hur hårt som helst och det är nästan som om någon annan tar över min kropp. Det ända jag kan tänka är att jag vill bort. Ibland i sånna situationer känns det som om jag skulle kunna ta självmord, bara för att slippa allt.

Jag kan inte gå i en vanlig skog utan att vara hur nervös som helst. Jag pallar en sån sak som att följa med familjen och plocka svamp eller gå ut och jogga. Och jag kan knappt vara på en vanlig strand utan att vara hur rädd som helst.

Jag vet att det låter löjligt, jag menar, det är människans bästa vän. De är snälla... Jag vet ju att hundar är snälla. Men som sagt, det är som om någon annan tar över min kropp så fort jag ser en okopplad hund.

Det värsta av allt är nog att ingen kan förstå mig.

Jag behövde bara skriva av mig... Tack!

2008-06-30 @ 21:27:07
URL: http://eexx.blogg.se/
Postat av: malin

Saken är ju den att det är koppeltvång under hela sommaren så dessa ägare som låter sina hundar springa fritt bryter mot lagen. Själv gillar jag inte regeln men den hjälper för oss andra då dessa hundägare inte kan ha pli på sina hundar!

2008-06-30 @ 21:35:26
URL: http://charitable.blogg.se/
Postat av: Emelie ( Tyra)

Självklart ska dom vara kopplade!

På allmän plats....

Om man tränar sin hund hoppas man ju att folk har förståelse...

Men det borde ju absolut finnas mer hundgårdar!!!!

vill inte släppa min vovve lös ute bara så där!

Kram

2008-06-30 @ 22:58:20
URL: http://www.tyratyra.se
Postat av: MinisternHur snäll än hunden är så ska den vara kopplad!

Det kan finnas människor som har gått hos psykolog i flera år för svår hundfobi, men inte blivit botade.

Sen så tror hundägare att bara för att dom sjävla vet att hunden inte är farlig så måste andra förstå det också? Telepati?Och så tror hundägare att orden "hunden är inte farlig" ska bota den mest svårartade hundfobi? Och dessa ord kommer från en vilt främmande matte/husse till helt okänd hundrädd människa.Man inbillar sig att man som hundägare är den mest förtroendeingivande personen på jordklotet? Alla hundägare är att lita på? Man fixar det som inte psykologen grejade? Tror man att "chockterapi" ska hjälpa?

2008-06-30 @ 23:13:59
URL: http://bloggpartiet.blogg.se/
Postat av: maria

Jag tycker INTE om okopplade hundar! Självklart ska alla hundar vara kopplade, för alla älskar faktiskt inte hundar!!! / maria

2008-07-01 @ 00:51:58
URL: http://qdfjbmaria.blogg.se/
Postat av: Sara

När man har sin hund lös bland andra hundar ska man alltid ha full kontroll på den och lita på den till 100%. Om du inte har den här kollen på hunden ska man visa respekt och koppla hunden. Dock tkr jag att om man går förbi någon med en hund och har sin egen hund kopplad så ska den gå brevid dig för att visa respekt för den andra ägaren som kanske inte har en lika lydig hund som dig. Så som sagt om man ska ha hunden lös, visa respekt!;)

2008-07-01 @ 01:28:50
URL: http://aras.webblogg.se/
Postat av: Pernilla

Inte så mycket lösa hundar, men dock folk som cyklar förbi med sina hundar och knappt väjer för våra hundar. Kan bli jobbigt då det är stora hundar.

2008-07-01 @ 08:29:21
URL: http://www.lovebuz.se
Postat av: MinisternHUR i hela friden ska en hundrädd

människa veta att hundägaren har kontroll

över sin okopplade hund hela vägen? HUR?

Ser man det på tassarna på hunden?

På mattes eller husses näsa?Koppel är det enda synliga som kan påvisa

(och lugna hundrädda) att hunden inte kommer dra iväg. Jag är inte hundrädd. Men, jag har stor

respekt för lösspringande främmande hundar. Hur söt jycken än är så vill inte jag gulla med den! Du behöver inte försöka övertala mig om att din hund är den snällaste på hela jorden. Jag vill INTE i alla fall. Förstår du?Koppla hunden!

2008-07-01 @ 08:44:36
URL: http://bloggpartiet.blogg.se/
Postat av: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Jag vill också kunna gå utan att lösa hundar kommer framspringande till oss. Men det kan jag inte hemma hos oss, det är en liten hund som alltid kommer springande om den är ute. Och det spelar ingen roll om det är en människa eller hund, han springer fram och skäller på alla. De har inte någon koll på honom alls, han springer ut på gatan och parkeringen. En morgon släppte de ut honom själv vid halv sju på morgonen och då sprang han framför våran bil när jag skulle åka iväg till jobbet. Så då fick jag gå och knacka på och säga till dem, men de brydde sig inte ens. Skrämmande tycker jag! Har man inte koll på sin hund så ska man ha den kopplad!! En gång skyllde de på att han bara är 8 månader.

Sen så är det ett par i huset bredvid som har en stor hund som oftast är lös, men den har dom pli på. Den går aldrig fram till någon utan att det är okej för hans matte eller husse och de frågar alltid innan. Och då är det okej för mig, för de har koll på den.

2008-07-01 @ 09:06:10
URL: http://inredning.webblogg.se/
Postat av: Sophie

jag hatar hundar. om en lös hund kommer fram till mig putter jag bort den. usch..

2008-07-01 @ 11:20:43
Postat av: Linda

Jag tycker att hundar ska vara kopplade i alla lägen om man inte har 110% koll på dom. Min stackars katt har blivid jagad när vi har varit ute och gått i koppel. :(Sen finns det ju hundrädda personer! Tycker så synd om dom när det kommer lösa hundar. Jag håller min katt kopplad eftersom mina grannar är fruktansvärt katträdda, skulle aldrig komma på fråga att släppa honom lös när jag vet att det finns rädda personer i närheten.

2008-07-01 @ 12:19:06
URL: http://lindakarlstrom.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag måste bara säga att jag verkiligen gillar din blogg med alla dess bilder och text men nu till din fråga; Jag tycker att det är okej om man har sin hund lös om man känner att man har såpass kontroll över hunden att man vågar ha det. Själv andvänder jag aldrig koppel till min Bordeaux hane, får nästan leta efter kopplet när det ska andvändas eftersom han är så lydig och alltid gör som matte säger. Men samtidigt för att man ska lyckas gå med sin hund lös förbi människor, andra hundar, katter och sådana vardagliga ting så måste ju hunden få misslyckas och springa fram till tex. en annan hund för att den ska lära sig vad man inte får och vad man får göra. Så länge ägaren till den andra hunden försöker få in sin hund på inkallningen så tycket jag att det är ganska lungt.

2008-07-01 @ 15:18:58
URL: http://bordeauxdogue.wordpress.com
Postat av: Amanda

I vårt område är det en gammal man som inte har någon koll på sin terrier.

En gång sprang den fram till vår hund så jag fick ropa på honom att koppla hunden.

Han svarade att hans hund inte var farlig och då sa jag "nej men VÅR är!" ^^

Då jäklar fick han brott! Haha!Jag tycker det är väldigt respektlöst att ha sin hund lös om man inte har koll på den.

Och ärligt talat kan man aldrig vara 100% säker på att ens hund inte springer iväg.

Därför tycker jag inte att man ska ha sin hund lös mer än i hundrastgårdar och på öppna ställen där man vet att inte finns andra hundar eller människor i närheten.

2008-07-01 @ 17:56:55
Postat av: amanda

Jag håller med dig!

Det är OK att släppa sin hund lös på tex. en stor tom äng eller liknande. Men inte i ett bostadsområde, det finns små barn och folk som är rädda för hundar eller något liknande.

2008-07-01 @ 20:35:54
URL: http://adnamaaas.blogg.se/
Postat av: MinisternProblemet är inte att hundägare har stenkoll på sina hundar. Det är ju bara bra. Grattis!

Problemet är att omgivningen inte kan vet OM hundägaren har stenkoll eller inte.Ni hundägare...hur menar ni att man kan veta att ni har koll på era hundar och att ni som personer är att lita på?Hur kan man avläsa det om man är hundrädd, om man inte ser ett koppel mellan hund och förare? HUR? Berätta gärna...Erkänn att ni förstår att det är bara ni som känner hunden (och er själva) som kan veta hur det ligger till, och att det inte hjälper hundrädda människor.

Huvudsaken är att ni är trygga med situationen?2008-07-01 @ 22:23:16
URL: http://bloggpartiet.blogg.se/
Postat av: lollo

jag tycker det kan vara okej, typ i skogen och så om ägaren har uppsikt, men helst inte utan koppel i ett bostadsområde

2008-07-02 @ 16:22:34
URL: http://daloatf.blogg.se/
Postat av: Sivan

Jag och min man köpte ett fritidshus på landet för 3 år sedan, vi älskade det från första stund och vi har lagt ner mycket tid och arbete för att få det som vi vill, vi har en liten amerikansk coccerspaniel som snart blir 3 år, vi har älskat långa promenader, lugnet och fåglarna tills några grannar varnade oss för den lösa labradoren som sprang lös runt på området och på dom privata tomterna.Vi har tidigare haft labrador i många år och dom är ju allmännt snälla och lekfulla men inte denna tyvärr.En dag jag var ute på min vanliga promenad, alltid har jag min hund kopplad nu möter jag den lösa hunden som rusade i full fart mot oss, skällande rynkade upp sig i ansiktet och visade tänderna, jag skrek till ägaren att koppla hunden omgående, hon var en bra bit bort från oss, släpp din hund skrek hon, aldrig i livet sa jag, hon kallade på sin hund som sprang tillbaka, men hon kopplade aldrig upp labradoren utan han fick en chans till att rusa mot oss och visa tänderna, men han högg aldrig, men jag blev ordentligt rädd, för nån vecka sedan kom samma hund lös upp på våran privata tomt och vi hade våran hund i löplina, han rusade mot våran hund o morrade o min man fick jaga iväg honom, vi åkte bort o pratade med ägaren och sa, att så här kan vi inte ha det, ja vi ska skärpa oss var svaret, för några dagar sedan hade samma hund sprungit lös uppe på våran tomt medan vi inte var där som tur var.Jag har flera dagar ledigt i veckan, men har tyvärr beslutat att inte åka dit ensam utan min man, så min hund och jag får snällt stanna kvar i stan och gå på våra promenader, jag törs helt enkelt inte åka dit ensam och möta den lösa hunden,vi har lagt ut mycket pengar på huset och nu kan vi inte utnyttja det fullt ut, dessa grannar har bott på området i många år och tycker väl vi inte har där och göra, flera av sommarstugegästerna är mycket förargade på hunden som springer runt och bajsar och tigger vid borden när man sitter och äter.Jag har tänkt polisanmäla ägaren, men har dragit mig för det och ställa till bråk mellan oss grannar som kanske gör att saken blir ännu värre.Vi får lägga allt arbete åt sidan och sätta upp staket, men tomten är en naturtomt och stor och det kommer bli kostsamt,ja drömmen om stugan och landet för oss har blivit till ett helvete rent ut sagt och sälja vill vi inte då det ligger vid sjön och är trivsamt för övrigt, MVh Sivan

2008-07-04 @ 10:07:18
Postat av: misia

jag har alltid mina hundar kopplade vid vägen eller när jag går igenom ett bostadsområde, om det inte är mitt eget då jag vet att de lyssnar på mig och inte springer fram till främmande människor/hundar. och i skogen/nära skogen/vid vattnet låter jag dem också springa lösa. men bara för att jag vet att de alltid lyssnar och stannar när jag säger till, jag skulle aldrig låta dem springa fram till en främmande människa eftersom att jag vet att vissa är rädda för hundar och eftersom att det är ganska.. ohyfsat. men kan man kontrollera sin hund och samtidigt se till att den är säker tycker jag att det är ok.

2008-07-04 @ 19:36:51
URL: http://misia.blogg.se/
Postat av: Armanfilippa

Pleasure to sign your guest book. I work for an advertising agency in London.

2009-03-18 @ 09:48:37
URL: http://armanfilippa.myblog.de
Postat av: Anonym

Hej.Har en liten shih tzu hane på 8 månader. Och i somras så kom där fram en shäfer och jag var livrädd att han skulle döda min hund. Men då kom ägaren långt bak och kalla på han och sa att han var snäll. Förvisso han gjorde inget shäfern men hädan efter när han har kommit med den hunden går jag över gatan eller tar upp min hund.Men nu bor jag i Landskrona och den staden har införskaffat lagen att har man hunden lös så får man böta och det gäller samma om man inte plockar upp hundens bajs. Men det där att ha lösa hundar i bostadsområde är inte bra för tänk om där kommer ett litet barn eller vuxen tänk om hunden biter barnent eller den vuxna.MVH Västkust Tjejen

2010-09-15 @ 21:37:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory