CLOSE
Fotograf Eva Blixman

Jag har inriktat mig på studiofotografering såväl till privatpersoner som företag.
Jag utför bland annat: barnfoto - gravidfoto - produktfoto - porträtt - studentfoto - hundfoto

Min fotostudio finns i Göteborg på Wrangelsgatan 11.
Vid intresse av fotografering ring eller maila för priser och tidsbokning.

Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Produktfoto utan studio


2011-01-12 | 11:48:49


En läsarfråga om produktfoto utan fotostudio.

Stephanie frågar:

Hej hej, jag har en liten fråga. Hur gör du så att dina "produktbilder" får samma vita bakgrund som bloggen, alltså #FFFFFF. Jag skulle vilja kunna göra såna själv men jag vet inte hur jag ska göra. Kan tillägga att jag endast har fotografering som en liten hobby så jag har inga studiotillbehör eller så.


SVAR:

De två bilderna överst har jag fotograferat på mitt vita skrivbord med en extern blixt på kameran. Blixten Canon Speedlite 580EX II har jag riktat upp i taket (som också är vitt) för att få det ljus jag önskar med minst skuggor. (Blixt rakt på ger kraftiga skuggor bakom produkten.) På samma sätt har jag fotograferat bilden med Rudolph nedan. Objektivet jag använt här är Canon 24-70mm f/2.8 L USM, men det funkar bra att använda andra objektiv också. Jag skulle rekommendera en brännvidd mellan 24 till 100 mm till den här typen av bilder, så det finns många objektiv att välja bland.

OBS! Bilderna på blixt och objektiv nederst har jag fotograferat i fotostudio.

/ Eva

P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
© fotograf Eva BlixmanKommentarer
Postat av: Anonym

2011-01-12 @ 13:13:32
Postat av: Giz

sv: ja, det är väll vanligt att man ändrar ljus och kontrast på bilder, men mer än det tycker jag att man ska undvika att redigera:) Det ska ju vara så orginal som möjligt^^ Har kollat igenom massa av dina bilder nu en stund, helt otroligt fina:D bebisbilderna är ju helt bedårande.

2011-01-12 @ 17:27:18
URL: http://SweGizmo.se
Postat av: Stephanie

Jahaaa! Nu förstår jag exakt! Tack så jättemycket för svaret. :)

2011-01-12 @ 19:10:05
URL: http://steephii.blogg.se/
Postat av: Babbi - Bloggdesigner

Oj jag trodde du fotat dessa bilder i studion (och inte på skrivbordet), ser verkligen jättebra ut, försöker komma på ungefärliga inställningar du använder för det ser inte ut som du har något vidare högt iso i alla fall. När jag använder min externa blixt ( Nikons SB-600) blir det mest gult sken :(

2011-01-13 @ 02:39:30
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Dani

Jättebra med sån här info, precis vad jag behöver - nybörjare som jag är. Blixten upp i taket alltså. Smart, tål verkligen att tänkas på. Måste bara skaffa mig en extern blixt först. Du tar verkligen jättefina bilder. :)

2011-02-06 @ 12:24:19
URL: http://www.superdani.se
Postat av: Ellen

jag älskar att fotografera och det är min lilla hobby och jag undrar: Har du något tips på vilken kamera som passar mig. Min kamera är död och den funkar inte den är typ 30 år gammal. Jag tar mest ute bilder och mest på landskap men också närbilder. Så ge gärna ett tips på vilken kamera som passar mig.

2011-02-18 @ 14:16:48
URL: http://ellensvard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © Eva Blixman 2007 - 2015

bloglovin

Fotobloggar Bildbloggar bloggar Blogglista.se Top Fotobloggar bloggar Reggad på Commo.se bloggar Photo Blogs - Blog Catalog Blog Directory